Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 30/10/18

Νέο «φρένο» στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb

 

Όπως ανακοινώθηκε και μετά το Βερολίνο, τη Βαρκελώνη και το Παρίσι τώρα και το Δουβλίνο σφίγγει τον κλοιό στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb για να αντιμετωπίσει την αύξηση στις τιμές των ενοικίων που παρατηρείται λόγω του φαινομένου αυτού, που εντείνεται από την έλλειψη διαθέσιμων κατοικιών.

 

 

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, η Ιρλανδία αντιμετωπίζει σήμερα ένα πρόβλημα που αρχίσει να γίνεται κοινό σε όλο και περισσότερες πόλεις ευρωπαϊκών χωρών, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η επιλογή των ιδιοκτητών ακινήτων να προχωρούν σε βραχυχρόνιες μισθώσεις τα ακίνητά τους αντί να τα διαθέτουν σε πιο μακροχρόνιες παραδοσιακές μορφέςενοικίασης οδηγεί σε αύξηση της ζήτησης ακινήτων χωρίς ανάλογη προσφορά στην αγορά, με όλες τις παρενέργειες που αυτό συνεπάγεται.

 

Με βάση τα νέα σχέδια του Δουβλίνου, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να νοικιάζουν όλη την κύρια κατοικία τους για μέγιστο αριθμό 90 ημερών τον χρόνο και για διάστημα έως 14 ημερών κάθε φορά. Θα εξακολουθούν να μπορούν να ενοικιάζουν ένα δωμάτιο μόνο στην κατοικία τους χωρίς περιορισμούς. Με βάση τους νέους κανονισμούς, οι δεύτερες κατοικίες δεν θα μπορούν να διατίθενται για ενοικίαση σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης όπως το Airbnb, εκτός αν χορηγηθεί ειδική άδεια από τις τοπικές Αρχές.

 

Οι ιδιοκτήτες θα υποβάλλουν αίτηση για αλλαγή της χρήσης του ακινήτου, αλλά στις πόλεις όπου η ζήτηση για παραδοσιακές μακροχρόνιες μισθώσεις είναι μεγάλη πιθανότατα δεν θα τους χορηγείται τέτοια άδεια.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....