Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

27/10/18

Νέο default σε ομόλογο της FF Group

 

Από το κακό στο χειρότερο εξελίσσονται τα πράγματα γύρω από τη Folli Follie Group, καθώς τα προβλήματα ρευστότητας καθίστανται ολοένα και πιο δυσεπίλυτα.

 

 

Την Παρασκευή, η εταιρεία ανακοίνωσε την κατάσταση «χρεοκοπίας» (Event of Default) του ομολόγου των 150 εκατ. ελβετικών φράγκων, το οποίο είχε ημερομηνία λήξης το 2021.

 

Η συγκεκριμένη χρηματοοικονομική οφειλή αφορούσε τη θυγατρική FF Group Finance Luxembourg και τελούσε υπό την εγγύηση της μητρικής εταιρείας.

 

Το ομόλογο κατέστη αμέσως ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, έπειτα από καταγγελία των κατόχων και της αυθημερόν κατάπτωσης της εγγύησης της FF Group.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο «default» σε ομόλογο της Folli Follie, καθώς προηγήθηκε και η χρηματοοικονομική οφειλή των 31 εκατ. ευρώ, η οποία και πάλι αφορούσε τη FF Group Finance Luxembourg.

 

H ανακοίνωση της εταιρείας

 

Η Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία (η «Εταιρεία») παρέχει στο επενδυτικό κοινό την ακόλουθη ενημέρωση.

 

Η Εταιρεία ανακοινώνει ότι η χρηματοοικονομική οφειλή της θυγατρικής της, FF Group Finance Luxembourg II SA, ποσού κεφαλαίου 150 εκ. CHF, η οποία τελεί υπό την εγγύηση της Εταιρείας, έχει καταστεί αμέσως ληξιπρόθεσμη και απαιτητή προ της συμβατικής της λήξης, λόγω της από 26.10.2018 καταγγελίας του Εκπροσώπου των Ομολογιούχων και Κύριου Διαχειριστή Πληρωμών των CHF 150,000,000 3.25% Ομολόγων λήξεως 2021 (με ISIN CH0385518052) και της αυθημερόν κατάπτωσης της εγγύησης της Εταιρείας.

 

Λόγω του γεγονότος ότι κατέστη πρόωρα ληξιπρόθεσμη και απαιτητή η ως άνω χρηματοοικονομική οφειλή, έχει λάβει χώρα Γεγονός Παραβίασης (Event of Default) βάσει του όρου 10 (c) των όρων και προϋποθέσεων των Εγγυημένων Μετατρέψιμων Ομολόγων EUR 249.500.000 1,75 τοις εκατό λήξεως 2019 εκδόσεως FF Group Finance Luxembourg SA.

 

Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, αναφορικά με την υποχρέωση του εκδότη για την δημοσιοποίηση των προνομιακών πληροφοριών που τον αφορούν.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....