Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

12/03/19

Νοσοκόμα του Στίβεν Χόκινγκ κατηγορείται ότι τον παρενοχλούσε σεξουαλικά

 

Κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του Στίβεν Χόκινγκ αντιμετωπίζει η 61χρονη νοσοκόμα που τον φρόντιζε επί 15 χρόνια.

 

 

Όπως αναφέρει το BBC, η Πατρίσια Ντάουντυ εργαζόταν στο πλευρό του διάσημου αστροφυσικού επί 15 χρόνια και τέθηκε σε διαθεσιμότητα το 2016.

 

 Η έρευνα σε βάρος της ξεκίνησε μετά από παράπονα της οικογένειας του Χόκινγκ και αυτές τις μέρες διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών η σχετική ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Λονδίνου, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου. Η 61χρονη πρώην νοσοκόμα αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις, αλλά δήλωσε στην Mail on Sunday πως έχει αναστατωθεί πολύ.

 

Η φερόμενη «ανάρμοστη συμπεριφορά» της Dowdy έλαβε χώρα στο Κέιμπριτζ, σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί στο δικαστήριο.    To 2004, δέκα νοσοκόμες που είχαν φροντίσει κατά καιρούς τον Χόκινγκ, κατηγόρησαν την σύζυγό του, Ελέιν Μέισον, για κακοποίηση αλλά δεν είναι σαφές αν η Dowdy συγκαταλέγεται ανάμεσά τους.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός επιστήμονας πέθανε στις 14 Μαρτίου 2018. Στα 21 του διαγνώστηκε ότι έπασχε από την ανίατη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία σταδιακά προκάλεσε την πλήρη παράλυση του σώματός του, τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον ανάγκασε να χρησιμοποιεί φωνή παραγόμενη από υπολογιστή για να επικοινωνεί.

 

Ο Στίβεν Χόκινγκ απέκτησε ευρύτερη, παγκόσμια φήμη το 1998, αφού δημοσιεύθηκε το βιβλίο «A Brief History of Time», το οποίο πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....