Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

14/09/18

Μ. Ντράγκι: Προαπαιτούμενο για τη βιώσιμη ανάκαμψη της Ελλάδας η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων

 

«Προαπαιτούμενο για μια βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα αποτελεί η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs)», δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. 

 

 

Αναφορικά με το πλαίσιο για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο Ντράγκι επεσήμανε ότι η μείωση των NPEs που ανέρχονταν σε 92,4 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, είναι μία από τις βασικές προκλήσεις με τις οποίες αναμένεται να έρθουν αντιμέτωπες οι ελληνικές τράπεζες..

 

Ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, ο κ. Ντράγκι αξιολόγησε ότι η απόφαση του Eurogroup τον Ιούνιο «θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεσοπρόθεσμα», ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΚΤ έχει ικανοποιηθεί από τις αποφάσεις του Eurogroup, καθώς και από τη δέσμευση ότι είναι έτοιμο να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων για το χρέος μακροπρόθεσμα σε περίπτωση υλοποίησης δυσμενών οικονομικών εξελίξεων.

 

Για την προσφυγή σε προληπτική οικονομική στήριξη και συναφείς πρόσθετες υποχρεώσεις από την άποψη της δημοσιονομικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων, «θα ήθελα να σας παραπέμψω στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), καθώς αυτό είναι το όργανο που θα παράσχει τέτοιου είδους στήριξη εφόσον ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Ντράγκι.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....