Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

08/10/18

Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη της UBS

 

Μετά από πολυετή έρευνα των γαλλικών διωκτικών αρχών, ξεκίνησε στο Παρίσι η πολύκροτη δίκη της ελβετικής τράπεζας UBS. Λόγω των άκαρπων διαπραγματεύσεων με τις γαλλικές αρχές για συμβιβασμό, η τράπεζα υποχρεώνεται πλέον να αντιμετωπίσει δικαστικά τις κατηγορίες της φορολογικής απάτης και του ξεπλύματος χρήματος για την περίοδο 2004 – 2012. 

 

 

Όπως σημειώνεται στο Euronews, 6 ανώτερα διοικητικά στελέχη της τράπεζας κατηγορούνται ότι βοήθησαν πλούσιους πελάτες να γλιτώσουν φόρους στη Γαλλία.

 

Η UBS αρνείται τις κατηγορίες.

 

"Πιστεύω ότι ειπώθηκαν πολλά από τα μέσα ενημέρωσης ολοι γνωρίζουν τις κατηγορίες, θα υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας και θα αποδείξουμε ότι τίποτα από αυτά δεν ευσταθεί'' δήλωσε ο δικηγόρος της UBS Nτενίς Σεμλά.

 

Οι έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από μαρτυρία του πρώην στελέχους Μπράντλι Μπίρκενφελντ τις πρακτικές της UBS, και συγκεκριμένα για διπλοεγγραφές και κρυφές μεταφορές κεφαλαίων στην Ελβετία: " Αυτή ήταν μια παγκόσμια επιχείρηση που λειτουργούσε με έναν συγκεκριμένο τρόπο.Ελβετικοί τραπεζίτες πήγαιναν σε ορισμένες αγορές, ιδίως στις γαλλικές Αλλά το πιο σημαντικό, είναι ότι οι εγχώριοι τραπεζίτες εδώ στην UBS βοηθούσαν τους τραπεζίτες των off shore στην UBS της Ελβετίας ".

 

 

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο. Η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα κινδυνεύει με πρόστιμα έως 5 δισ. ευρώ.

 

Η UBS αντιμετώπισε μια αντίστοιχη νομική διαδικασία στις ΗΠΑ όπου η τράπεζα δέχθηκε το 2009 να καταβάλει 780 εκατ. δολάρια για τον διακανονισμό της υπόθεσης.

 

Στη Γερμανία, η UBS συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμα 300 εκατ. ευρώ το 2014.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....