Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 11/07/18

Ο «Recession Indicator» χτυπάει κόκκινο

 

Εν μέσω πολύμηνων συζητήσεων των αναλυτών για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και κυρίως με το τι γίνεται με την πορεία των παγκόσμιων αγορών και αν το πολυετές Bull Market φθάνει στο τέλος του, πρέπει κανείς να κρατήσει πως σύμφωνα με τον όμιλο Leuthold, ένας δείκτης για τον κίνδυνο ύφεσης με ένα "αρκετά καλό" ιστορικό κατά τη διάρκεια του τελευταίου μισού αιώνα έστειλε μόλις ένα σήμα προειδοποίησης.

 

 

Όπως μάλιστα σημειώνεται στην ανάλυση, για πρώτη φορά, λίγο πριν από την ύφεση του 2007-2009, τα ασφάλιστρα για το τμήμα των αμερικανικών εταιρικών ομολόγων με το χαμηλότερο επιτόκιο, αυξήθηκαν στο 2%, αφού ήταν για καιρό κάτω από το επίπεδο αυτό, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε η ερευνητική ομάδα με έδρα τη Μινεάπολη. Η ανάλυση εξετάζει τη διαφορά στις αποδόσεις μεταξύ εταιρικών χρεών με πιστοληπτική διαβάθμιση Baa από την Moody's Investors Service και εκείνων των 10ετών κρατικών ομολόγων. "Δεν είμαστε σίγουροι για ποιο λόγο το πιστωτικό περιθώριο του 2% είναι τόσο προνοητικό στην πρόβλεψη ύφεσης από το 1970", γράφει ο Jim Paulsen, επικεφαλής επενδύσεων της Leuthold, σε σημείωμα στους πελάτες του, τη Δευτέρα. Αυτό συνέβη είτε κατά τη διάρκεια είτε πριν από έξι από τις επτά τελευταίες περιόδους ύφεσης, είπε.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....