Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

27/12/18

Ο Γκ. Έτινγκερ δεν θεωρεί «απίθανο» το κοινοβούλιο της Βρετανίας να εγκρίνει τη συμφωνία με την ΕΕ εντός Ιανουαρίου

 

Ο ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Γκίντερ Έτινγκερ τόνισε σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα πως θεωρεί πως εξακολουθεί να υπάρχει μια πιθανότητα το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου να ταχθεί τον Ιανουάριο υπέρ της συμφωνίας που έκλεισε η βρετανική κυβέρνηση με την ΕΕ και επισήμανε πως η κοινή γνώμη στη χώρα αυτή δεν τάσσεται ούτε υπέρ του Brexit χωρίς συμφωνία, ούτε υπέρ της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος.

 

 

   Η συντηρητική πρωθυπουργός της Βρετανίας, η Τερέζα Μέι, έκλεισε μια συμφωνία για την αποχώρηση του ΗΒ από την Ευρωπαϊκή Ένωση (29η Μαρτίου 2019), αλλά αναγκάστηκε να αναβάλει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού, όπως παραδέχθηκε, θα ηττάτο με μεγάλη διαφορά.

 

   «Δεν είναι εντελώς απίθανο (το σενάριο) το βρετανικό κοινοβούλιο να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας για το διαζύγιο τον Ιανουάριο», έκρινε ο Έτινγκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Φούνκε. «Ασφαλώς δεν υπάρχει καμιά πλειοψηφία που να τάσσεται υπέρ ενός άναρχου Μπρέξιτ ή υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος», εξήγησε.

 

   Ο γερμανός επίτροπος πρόσθεσε πως παρότι θεωρεί ότι οι πιθανότητες η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ αυξήθηκαν ελαφρά τους τελευταίους μήνες, «μολαταύτα, υποθέτω ότι θα γίνει η αποχώρησή της στα τέλη του Μαρτίου», όπως προβλέπεται.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....