| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Πέμπτη, 00:01 - 19/11/2020

 

   Share

 

Η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ ποντάρει στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες σε μια στιγμή που η μοίρα του κλάδου εξαρτάται άμεσα από την ανάπτυξη ενός εμβολίου και μιας θεραπείας για τον Covid-19.

 

 

Όπως έγραψε το Fortune, η Berkshire αποκάλυψε ότι προέβη σε νέες επενδύσεις στη Merck και στην Pfizer κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ ενίσχυσε περαιτέρω τα πονταρίσματά της στην AbbVie και τη Bristol-Meyers Squibb, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν τη Δευτέρα. Εντωμεταξύ, ο όμιλος του Μπάφετ συνέχισε να περιορίζει τα μερίδιά του σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Wells Fargo και JPMorgan Chase.

 

Η Berkshire άρχισε να συλλέγει μετοχές εταιρειών στον κλάδο του φαρμάκου μερικούς μήνες προτού οι Pfizer και BioNTech SE αποκαλύψουν ότι το εμβόλιό τους προστατεύει τους περισσότερους ανθρώπους από τον Covid-19. Η είδηση έστειλε τη μετοχή της Pfizer στα ύψη. Η Merck προχωράει επίσης με την ανάπτυξη θεραπειών για τον ιό.

 

Τα πονταρίσματα αυτά διευρύνουν την έκθεση της Berkshire σε φαρμακευτικές εταιρείες καθώς οι αξιωματούχοι υγείας προσπαθούν να ενισχύσουν τη διανομή ενός εμβολίου κατά του Covid-19, όποτε αυτό εγκριθεί. Η εταιρεία του Μπάφετ είχε μερίδια αξίας άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε καθεμία από τις AbbVie, Bristol-Myers Squibb και Merck στο τέλος του τριμήνου, καθώς και μερίδιο 136 εκατομμυρίων δολαρίων στη Pfizer.

 

Ο 90χρονος Μπάφετ έχει κινηθεί κατεξοχήν διστακτικά εν μέσω της πανδημίας και μάλιστα τον Μάιο είχε πει ότι το ρευστό-ρεκόρ που διέθετε δεν ήταν και τόσο τεράστιο δεδομένων των πιθανοτήτων που υπήρχαν να πάνε στραβά τα πράγματα. Από τότε, έχει «σπρώξει» ένα μέρος του ρευστού σε στοιχεία ενεργητικού στον κλάδο του φυσικού αερίου, ενώ προέβη και σε επαναγορά μετοχών της Berkshire. Ο φίλος του, Μπιλ Γκέιτς, δωρίζει χρήματα μέσω του ιδρύματός του για τη χρηματοδότηση των προσπαθειών ανάπτυξης ενός εμβολίου.

 

Στις αρχές της κρίσης, ο Μπάφετ, πρόεδρος και CEO της Berkshire, ξεφορτώθηκε τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και πούλησε και πολλές μετοχές χρηματοπιστωτικών εταιρειών.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....