| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ο Ερντογάν λογοκρίνει και το Netflix: Έκοψε επεισόδιο που δεν του «άρεσε»

 

Δευτέρα, 04/05/2020

 

   Share

 

Το Netflix αναγκάστηκε να αποσύρει ένα επεισόδιο της σειράς «Designated Survivor» στο οποίο Τούρκος πρόεδρος παρουσιάζεται ως «κακός», κατόπιν απαίτησης αρμόδιας Αρχής της Άγκυρας.

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Netflix η υπηρεσία, μετά από απαίτηση της Τουρκίας, αφαίρεσε ένα επεισόδιο της σειράς «Designated Survivor», ώστε να εναρμονιστεί με τη νομοθεσία της χώρας. Η αφαίρεση του επεισοδίου αφορά μόνο στις προβολές στην Τουρκία. To Netflix ξεκαθαρίζει ότι το επίμαχο επεισόδιο εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο «σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο».

 

Συγκεκριμένα, η Τουρκία ζήτησε την απόσυρση του έβδομου επεισοδίου της δεύτερης σεζόν της σειράς «Designated Survivor». Στο επεισόδιο ο Τούρκος πρόεδρος Fatih Turan, που ενσαρκώνει ο Troy Caylak, δέχεται επίθεση από την αντιπολίτευση ενώ βρίσκεται στις ΗΠΑ για να παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου και θα συναντηθεί με τον Tom Kirkman, πρόεδρο των ΗΠΑ, που υποδύεται ο Kiefer Sutherland.

 

Οι σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας αυτή την περίοδο είναι τεταμένες τόσο εξαιτίας των κυρώσεων στο Ιράν, όσο και την κρίση στη Συρία αλλά και την απόκτηση των ρωσικών πυραύλων από την Άγκυρα. Πριν λίγες μέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με επιστολή του προς τον Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κογκρέσο θα κατανοήσει καλύτερα τη στρατηγική σημασία των σχέσεων των δύο χωρών, δεδομένης της αλληλεγγύης και των προμηθειών που έχουν μοιραστεί στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Η συμμόρφωση του Netflix με την εντολή της τουρκικής κυβέρνησης για απόσυρση του συγκεκριμένου επεισοδίου δεν αντιτίθεται στην πολιτική της δημοφιλούς πλατφόρμας σύμφωνα με την οποία συμμορφώνεται με τις εθνικές νομοθεσίες νομοθεσία ώστε να μπορεί να συνεχίζει τη λειτουργία της. Το Variety, που υποστηρίζει ότι έχει γνώση σχετικής έκθεσης για το 2019, αναφέρει ότι υπήρξαν εννέα περιπτώσεις όπου το Netflix λογοκρίθηκε κατά την προηγούμενη χρονιά. Τον Ιανουάριο του 2019, η Σαουδική Αραβία στράφηκε εναντίον του δικτύου, απειλώντας με νομικά μέτρα για ένα επεισόδιο του «Patriot Act with Hasan Minhaj».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....