Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:52 - 01/11/18

Ο Μακρόν, η διαδοχή της Μέρκελ και η επανίδρυση της Ευρώπης

 

Ο γερμανικός τύπος συνεχίζει και σήμερα να σχολιάζει εκτενώς το θέμα της διαδοχής της Άγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του CDU. Η Handelsblatt από την πλευρά της εστιάζει στο τι σημαίνουν αυτές οι πολιτικές εξελίξεις για τη Γαλλία, και ειδικότερα τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν: «Από την ανακοίνωση της μερικής αποχώρησης της Μέρκελ από την εξουσία, ο Εμμανουέλ Μακρόν πρέπει να κάνει σκέψεις για την προοπτική μιας Ευρώπης χωρίς την καγκελάριο.

 

 

Η προοπτική αυτή είναι σκοτεινή. Ο Γάλλος πρόεδρος δεν μπορεί ακόμη να αξιολογήσει κανέναν από τους πιθανούς διαδόχους της Μέρκελ. Το πολιτικό κενό που θα αφήσει η Μέρκελ θα είναι σοβαρό. Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη Γερμανία, είτε με μια αποδυναμωμένη Μέρκελ είτε με μια αλλαγή στην καγκελαρία είτε με πρόωρες εκλογές, το θέμα είναι ότι εάν η γερμανική πολιτική περάσει σε μια φάση αυτοπροσδιορισμού, τότε η Γερμανία θα αποτύχει, από την σκοπιά της ευρωπαϊκής πολιτικής. Τότε η επανίδρυση της Ευρώπης, η οποία αποτελεί εδώ και καιρό επιδίωξη του Μακρόν, θα καθυστερήσει κι άλλο».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....