Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 04/01/19

Ο Τζερόμ Πάουελ, o Trump & Η Wall Street

 

Ο Τζερόμ Πάουελ έχει «συρθεί» σε έναν μονομερή αγώνα επικοινωνίας με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορεί τον πρόεδρο της Federal Reserve για απώλειες στο χρηματιστήριο. 

 

 

Όπως σχολίασε το Bloomberg, ο Πάουελ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το μεγάφωνο του προέδρου στα social media. Μπορεί όμως να προσπαθήσει να αποτρέψει τις τιμές των μετοχών να γίνουν το βαρόμετρο της επιτυχίας της Fed, υπενθυμίζοντας στο κοινό ότι το Κογκρέσο του έδωσε μια διαφορετική εντολή: σταθερές τιμές και θέσεις εργασίας για όσο το δυνατόν περισσότερους Αμερικανούς.

 

"Το Twitter του Τραμπ «ξεχειλίζει» από μηνύματα ότι η οικονομία λειτουργεί καλά με χαμηλό πληθωρισμό και καταγράφει χαμηλή ανεργία, δήλωσε ο Sarah Binder", ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Brookings στην Ουάσινγκτον

 

Από τις 3 Οκτωβρίου, οι τιμές μετοχών των ΗΠΑ έχουν βυθιστεί σχεδόν στο 15% και ο Τραμπ έχει κατηγορήσει τη Fed. Στις 18 Δεκεμβρίου, έγραψε στο Tweeter ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει «να αισθάνονται την αγορά» και να μείνουν μακριά από τις αυξήσεις των επιτοκίων - μία μέρα πριν τελικά το κάνουν.

 

Ο επικεφαλής της Fed έχει την ευκαιρία να πάρει πίσω τα ηνία με δημόσιες εμφανίσεις την Παρασκευή στην Ατλάντα και στις 10 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον.

 

Ενώ οι επενδυτές ανέμεναν αύξηση των επιτοκίων τον περασμένο μήνα, η οποία έδειξε ότι ο Πάουελ ήταν πρόθυμος να αψηφήσει τον πρόεδρο, ανησυχούν για δύο ακόμη αυξήσεις το 2019. Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε περισσότερο από 5% από τις 19 έως τις 21 Δεκεμβρίου.

 

Ο Τραμπ έχει 57 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter και κάθε ένα από τα tweets του για τη Fed ενισχύεται από «δυνατούς» τίτλους στα μέσα ενημέρωσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Fed έχει 500.000 οπαδούς και γενικά περιορίζει τα tweets σε θέματα όπως ομιλίες ή οικονομική έρευνα. Και ενώ η πιο ισχυρή κεντρική τράπεζα του κόσμου έχει μεγάλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, η δική της επικοινωνία μπορεί να είναι δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί - ακόμη και για τους επαγγελματίες της αγοράς.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....