| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Ο Τραμπ αυξάνει το «ενοίκιο» στους Ιάπωνες

 

Σάββατο, 16/11/2019

 

   Share

 

Όπως γράφει το Foreign Policy, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζητεί η κυβέρνηση της Ιαπωνίας να τετραπλασιάσει τα ποσά που καταβάλλει για να συμβάλει στην κάλυψη του κόστους μονάδων των δυνάμεων των ΗΠΑ οι οποίες σταθμεύουν στη χώρα. Σύμφωνα πάντα με το Foreign Policy που επικαλείται πρώην και νυν αξιωματούχους της κυβέρνησής του, η Ουάσινγκτον εντείνει την πίεση που ασκεί σε παραδοσιακούς συμμάχους της για να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες.

 

 

Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου θέλει το ποσό που καταβάλλεται από το Τόκιο για την κάλυψη του κόστους της ανάπτυξης 54.000 αμερικανών στρατιωτικών την Ιαπωνία να φθάσει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια από τα περίπου 2 δισεκ., σύμφωνα με το περιοδικό. Η ισχύς της τρέχουσας διμερούς συμφωνίας για το ζήτημα εκπνέει το 2021.

 

Για το ποσό που θέλει η Ουάσινγκτον ενημερώθηκαν ιάπωνες αξιωματούχοι τον Ιούνιο από τον Τζον Μπόλτον, τότε ακόμη Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, και τον Ματ Πότιντζερ, τότε διευθυντή του τμήματος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που είναι αρμόδιο για την Ασία, σύμφωνα με το FP.

 

Ωστόσο, εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών αντέτεινε ότι το δημοσίευμα του περιοδικού είναι λαθεμένο και δεν διεξήχθη καμία διαπραγμάτευση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία για το ζήτημα αυτό.

 

Αρκετοί σύμμαχοι των ΗΠΑ υφίστανται τα τελευταία χρόνια έντονη πίεση από την κυβέρνηση του Τραμπ να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες.

 

Ο Τραμπ αξιώνει επίσης η Σεούλ να επωμιστεί μεγαλύτερο μέρος του κόστους της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Νότια Κορέα για την αποτροπή της Βόρειας Κορέας — έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένος να αποσύρει τις δυνάμεις της χώρας του από τη χερσόνησο.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....