| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ο κοροναικός και με τα μεγάλα προβλήματα του «μαύρου χρυσού»

 

Τετάρτη, 00:01 - 29/01/2020

 

   Share

 

Την ώρα που ο χρυσός έχει την τιμητική του, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας των επενδυτών για τις διεθνείς εξελίξεις και τον κινεζικό ιό. Η τιμή του μαύρου χρυσού. Και εν μέσω της ανησυχίας για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έγραψε το Bloomberg χθες. Ειδικότερα, το πετρέλαιο σταθεροποιήθηκε μετά το κλείσιμο του στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς ο θανατηφόρος κοροναϊός προκάλεσε χάος στην οικονομία της Κίνας και απείλησε να ελαττώσει την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας.

 

 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα έγραψε το Bloomberg. Ο γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ταξίδεψε ως το Πεκίνο για να αξιολογήσει την ανταπόκριση της χώρας στην εμφάνιση κι επέκταση του ιού που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει περισσότερους από 100 ανθρώπους. Οι κινεζικές αρχές έχουν θέσει σε καραντίνα πόλεις με συνολικό πληθυσμό περίπου 50 εκατομμύρια ανθρώπους γύρω από το επίκεντρο της επιδημίας στην Wuhan, ενώ εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς όπως η Honda Motor Co. απομακρύνουν τους εργαζομένους τους, από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

 

Το πετρέλαιο υποχώρησε γύρω στο 9% στις τέσσερις πιο πρόσφατες ημέρες που διαπραγματεύτηκε, ως ανησυχία για τον ιό και τις δυνατότητές του να περιορίσει τις ταξιδιωτικές και οικονομικές δραστηριότητες παγκοσμίως, σκορπίζοντας τρόμο και τις αγορές ενέργειας. Η Σαουδική Αραβία, ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι «παρακολουθεί στενά» την επίδραση της επιδημίας στην αγορά ακατέργαστου πετρελαίου, αλλά μέχρι στιγμής πιστεύει ότι η κρίση θα έχει «πολύ περιορισμένο αντίκτυπο» στην παγκόσμια ζήτηση.

 

Σύμφωνα πάντα με τα όσα γράφει το Bloomberg. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η κατάσταση στην Κίνα, η τιμή στα μεσοπρόθεσμα του Δυτικού Τέξας θα μπορούσε να μειωθεί στα 47 (έως 50) δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο Brent μπορεί να μειωθεί στα 55 δολ., όπως δήλωσε ο Τζέφρι Χάλεϊ, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στην OANDA στη Σιγκαπούρη. «Εάν οι άνθρωποι σταματούν να πηγαίνουν στο εμπορικό κέντρο, αν χρησιμοποιούν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, τότε τα εργοστάσια επιβραδύνουν τους ρυθμούς παραγωγής, τα αεροσκάφη μειώνουν τις πτήσεις και καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, όλα επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα».

 

«Τα μεσοπρόθεσμα συμβόλαια του Δυτικού Τέξας για την παράδοση του Μαρτίου δεν άλλαξαν παρά ελάχιστα, καθώς είναι στα 53,13 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης από τις 2:35 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, αφού υποχώρησε έως και 0,7% νωρίτερα. Τα συμβόλαια έκλεισαν στις 53,14 δολάρια τη Δευτέρα, ύψος που είναι το χαμηλότερο από τις 15 Οκτωβρίου 2019. Μέχρι στιγμής, η τιμή έχει μειωθεί γύρω στο 12% τον Ιανουάριο και συνεπώς μιλάμε για τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον περασμένο Μάιο.

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....