Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:35 - 06/02/19

Ο νόμος Κατσέλη λήγει στις 28/02 και έρχεται βροχή πλειστηριασμών…

 

Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει ο νόμος Κατσέλη. Και οι δανειστές και οι τράπεζες πιέζουν για μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας που θα προστατεύεται από το νόμο κοντά στα 100.000 ευρώ από 180.000 που είναι σήμερα. Πάνω από το όριο της αξίας που θα επιλεγεί, δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία και ο δανειολήπτης θα είναι εκτεθειμένος στον πλειστηριασμό.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το νέο πλαίσιο αναμένεται να οδηγήσει σε πολύ περισσότερους πλειστηριασμούς, σε σχέση με αυτούς που γίνονταν μέχρι σήμερα. Όπως είναι φυσικό, τα νέα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας θα είναι μειωμένα, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- θα υπάρχουν ισχυρές ασφαλιστικές δικλείδες για την «έξωση» των στρατηγικών κακοπληρωτών από τις προστατευτικές διατάξεις.

 

Οι δανειολήπτες που η αξία της κατοικίας τους υπερβαίνει το όριο το οποίο τελικά θα επιλεγεί, δεν θα είναι προστατευμένοι και θα είναι εκτεθειμένοι σε πλειστηριασμούς.

 

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα e-auction περισσότεροι από 4.000 πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα διενεργηθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ η λίστα των ακινήτων που εκποιούνται από τις τράπεζες μεγαλώνει συνεχώς. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, για το σύνολο του 2019 οι τράπεζες σχεδιάζουν να βγάλουν στο σφυρί πάνω από 30.000 ακίνητα, εκ των οποίων πολλά αναμένεται να είναι και πρώτες κατοικίες οφειλετών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....