| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ο πρώην επικεφαλής της Google προειδοποιεί για τον «αυταρχισμό υψηλής τεχνολογίας» της Κίνας

 

Τρίτη, 00:01 - 08/09/2020

 

   Share

 

του Jonathan Vanian

 

Η Κίνα θα ηγηθεί παγκοσμίως του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης εάν οι ΗΠΑ δεν δαπανήσουν δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον για έρευνα.

 

 

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου την περασμένη εβδομάδα, περιγράφοντας την ηγετική θέση της Κίνας στην τεχνητή νοημοσύνη ως μια απειλή ασφαλείας η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν «high-tech αυταρχισμό» παγκοσμίως.

 

«Αν δεν δράσουμε τώρα, σε 10 ή 20 χρόνια θα λέμε ‘Πώς μας διέφυγε αυτό;’» είπε ο Schmidt σε ένα διαδικτυακό event που φιλοξένησε η δεξαμενή σκέψης Bipartisan Policy Center.

 

Ο Schmidt, ο οποίος είναι επικεφαλής του Συμβουλίου Αμυντικής Καινοτομίας στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, λέει ότι η αύξηση των κρατικών δαπανών για την έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη είναι κρίσιμη επειδή «δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την ιδιωτική φιλανθρωπία». Το ύψος των χρημάτων που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση ερευνητικών project στην τεχνητή νοημοσύνη – project δίχως ενδεχομένως κάποιο άμεσο και χειροπιαστό αποτέλεσμα – είναι τόσο μεγάλο που καμία εταιρεία δεν μπορεί να το αναλάβει.

 

Ο Martijn Rasser, εταίρος δημόσιας πολιτικής στο Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια, μια δεξαμενή σκέψης που ασκεί μεγάλη επιρροή, συμμερίζεται την άποψη του Schmidt. Ο ίδιος λέει ότι η οργάνωσή του κάνει έκκληση στις ΗΠΑ να δαπανήσουν 25 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη έως το 2025.


Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τον Φλεβάρη ότι θα αυξήσει τις δαπάνες για μη στρατιωτική έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2022.

 

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα αναδειχθεί σε τόσο θεμελιώδους σημασίας τεχνολογία που δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε πίσω» είπε ο Rasser.

 

Ο Schmidt, ο οποίος έχει επενδύσει σε startup τεχνητής νοημοσύνης και κατέχει τεράστιο μερίδιο στη μητρική της Google, Alphabet, καλλιεργεί τον φόβο έναντι μιας μελλοντικής κυριαρχίας των Κινέζων ως ένα εργαλείο για να δημιουργηθεί μια αίσθηση έκτακτης ανάγκης. Κι αυτή η αίσθηση, εφόσον παγιωθεί, μπορεί να οδηγήσει ευκολότερα στην αύξηση των εθνικών δαπανών για την έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη στις ΗΠΑ.

 

*Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....