Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

08/03/19

Ο υπουργός Βιομηχανίας της Βενεζουέλας Τάρεκ Ελ Αϊσάμι κατηγορείται στη Νέα Υόρκη

 

Ο υπουργός Βιομηχανίας της Βενεζουέλας Τάρεκ Ελ Αϊσάμι κατηγορείται στη Νέα Υόρκη ότι παρέκαμψε τις κυρώσεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, ανακοίνωσε σήμερα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Μανχάταν.

 

 

Ο Ελ Αϊσάμι "χρησιμοποίησε τη θέση εξουσίας του για να εμπλακεί σε διεθνές εμπόριο ναρκωτικών" και "παρέκαμψε τις κυρώσεις και παραβίασε το νόμο για τους βαρόνους των ναρκωτικών", δήλωσε ειδικός πράκτορας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, τον οποίο επικαλείται η ανακοίνωση του εισαγγελέα.

 

O 44χρονος Αϊσάμι και ο Σαμάρκ Χοσέ Λόπες Μπέγιο που θεωρείται ύποπτος ως συνεργός, φέρεται να παραβίασε τις κυρώσεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών χρησιμοποιώντας ιδιωτικά τζετ που ανήκουν σε αμερικανικές εταιρίες για να ταξιδέψει κυρίως στη Ρωσία, στην Τουρκία, στην Δομινικανή Δημοκρατία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του εισαγγελέα.

 

Είναι η πρώτη φορά που απαγγέλλονται κατηγορίες σε βάρος υπουργού της Βενεζουέλας από τότε που άρχισε η κρίση στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής.

 

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε στα τέλη Ιανουαρίου τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος, απέναντι στον εν ενεργεία πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

 

Υπό αυτό το κλίμα και με δεδομένο ότι οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν διακοπεί, οι ΗΠΑ

δεν κάνουν λόγο για αίτημα έκδοσής του.

 

Στο εξής, "ο Ελ Αϊσάμι και ο Λόπες Μπέγιο θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές πριν φύγουν από τη Βενεζουέλα καθώς καταζητούνται από τη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης", αναφέρει απλά η ανακοίνωση.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....