| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ο χρυσός «λατρεύει» τον Covid – 19

 

Δευτέρα, 00:01 - 09/03/2020

 

   Share

 

Με φόντο τον Covid - 19 συνεχίζεται η αναστάτωση στις αγορές, με τον μεγάλο κερδισμένο να είναι για ακόμη μια φορά ο χρυσός, ο οποίος όπως έγραψε την Παρασκευή το Bloomberg, σημείωσε νέο υψηλό επταετίας σήμερα, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να αποτιμήσουν την διαρκώς αυξανόμενη παγκόσμια κρίση στον τομέα της υγείας με τον κορωνοϊό.

 

 

Οι ράβδοι του πολύτιμου μετάλλου έφτασαν στο μεγαλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος τους από το 2009, κυρίως λόγω της κατάρρευσης των αποδόσεων των ομολόγων και των ανησυχιών σχετικά με την κλίμακα της επιδημίας του κορωνοϊού. Ο χρυσός αυξήθηκε κατά 1,1% κι έφτασε τα 1,690 δολ. η ουγγιά, τιμή που είναι η υψηλότερη από τον Ιανουάριο του 2013.

 

Ομοίως, η πλατίνα και το παλλάδιο σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, αφού η Anglo American Platinum Ltd. επικαλέστηκε ανωτέρα βία και περιέκοψε τις προβλέψεις της παραγωγής. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο έως 4,3%, που είναι η μεγαλύτερη από τον περασμένο Αύγουστο.

 

Ο χρυσός είναι ένα από τα κερδισμένα καταφύγια των επενδυτών, μετά από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, με την Goldman Sachs Group Inc. να λέει ότι αυτή η επενδυτική επιλογή «έχει ανοσία στον ιό». Ο διαχειριστής κεφαλαίων Τζέφρι Γκούντλαχ είπε στο CNBC ότι «ο χρυσός είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να αποκτήσετε τώρα, την ώρα που η τιμή του κατευθύνεται προς τα νέα υψηλά ρεκόρ».

 

«Υπάρχει σίγουρα περιθώριο για τον χρυσό να «τεστάρει» τα επίπεδα των $1.700, αν και ίσως είναι πολύ υψηλό το επίπεδο για αυτήν την εβδομάδα, εκτός και αν έχουμε συγκλονιστικές εξελίξεις στα στοιχεία που αφορούν τη μισθοδοσία στις ΗΠΑ«, δήλωσε ο Τζέφρι Χάλεϊ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Oanda Corp., αναφερόμενος στα στοιχεία που θα γίνουν γνωστά αργότερα την Παρασκευή. «Η αναταραχή που προήλθε από τον κορωνοϊό, είναι πιθανό την επόμενη εβδομάδα να μας κάνει να δούμε τον χρυσό με την ανοδική ορμή που χρειάζεται».

 

Η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού έχει πλήξει την εμπιστοσύνη στις μεγάλες οικονομίες, προτρέποντας τους κεντρικούς τραπεζίτες να πάρουν μέτρα τόνωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων επιτοκίων. Εκτός από την μείωση επιτοκίων λόγω έκτακτης ανάγκης στην οποία προχώρησε η Federal Reserve αυτή την εβδομάδα, ο Καναδάς και η Αυστραλία επίσης έλαβαν μέτρα χαλάρωσης.

 

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως προσεγγίζει τις 100.000, καθώς ήδη αναφέρθηκαν περισσότερες λοιμώξεις στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα. Η Σιγκαπούρη προειδοποίησε για παγκόσμια πανδημία και ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της Βρετανίας δήλωσε ότι η ανάπτυξη του εμβολίου εναντίον του κορωνοϊού θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 18 μήνες. Η άνοδος του χρυσού παρατηρείται καθώς οι επενδυτές έσπρωξαν περισσότερα κεφάλαια σε χρηματιστήρια στα οποία διαπραγματεύεται ο χρυσός.

 

 

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....