| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ο χρυσός που αρχίζει να σπάει τα κοντέρ

 

Παρασκευή, 00:01 - 21/02/2020

 

   Share

 

Όπως έγραψε την Πέμπτη το Bloomberg, o χρυσός διαπραγματεύθηκε σε επίπεδα που προσεγγίζουν τα υψηλά 7ετίας, καθώς παραμένει η ανησυχία ότι η επιδημία του κορωνοϊού θα επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την εικασία ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική πριν από το τέλος του έτους. Ομοίως, το παλλάδιο κρατήθηκε κοντά σε ύψη- ρεκόρ μετά το ισχυρό ράλι που πραγματοποίησε.

 

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ράβδοι χρυσού αύξησαν την αξία τους σε μια εποχή που οι μετοχές των ΗΠΑ βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, ακόμη και όταν οι traders αποτιμούν τις επιπτώσεις της ασθένειας. Ενώ η περιοχή του Hubei, που αποτελεί το κέντρο της επιδημίας, ανέφερε λιγότερες νέες περιπτώσεις πληγέντων από τον ιό, μετά από μια νέα αναθεώρηση των σχετικών στοιχείων, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις βαθύτερων επιπτώσεων των ζημιών στην οικονομία. Επιπλέον, δύο νέοι θάνατοι αναφέρθηκαν στο Ιράν και δύο άνθρωποι από ένα σκάφος που βρισκόταν σε καραντίνα στην Ιαπωνία πέθαναν, κάνοντας φανερό ότι η απειλή έχει ξεφύγει, πλέον, από τα όρια της κινεζικής επικράτειας.

 

Το παραδοσιακό καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας, ο χρυσός, έχει δει την αξία του να αυξάνεται κατά 6% φέτος, εν μέσω κλιμακούμενης ανησυχίας για τις επιπτώσεις του ιού, με εταιρείες όπως η Apple Inc. κι η Burberry Group Plc να δείχνουν τη νέα κατεύθυνση. Ενώ τα πρακτικά της τελευταίας συνάντησης της Fed φανέρωσαν ότι οι αξιωματούχοι θα μπορούσαν να αφήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα για πολλούς μήνες, ωστόσο οι διαπραγματευτές των προθεσμιακών συμβολαίων διατηρούσαν τις προσδοκίες τους για τουλάχιστον μία μείωση μέσα στο 2020.

 

«Η στήριξη για το πολύτιμο μέταλλο εδράζεται στην οικονομική αβεβαιότητα που σχετίζεται με τον κορωνοϊό – δηλαδή πόσο καιρό θα μπορούσε να διαρκέσει η πανδημία και τι τελικό αντίκτυπο θα έχει στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη» όπως δήλωσε ο Γκάβιν Γουέντ, ανώτερος αναλυτής πόρων στην MineLife Pty στο Σίδνεϊ σε ένα μήνυμα που έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

 

«Είναι σημαντικό να δούμε ότι ο χρυσός επηρεάζει έντονα ένα εύρος νομισμάτων, αγγίζοντας νέα υψηλά επίπεδα όλων των εποχών κατά τη διάρκεια του 2019 και του 2020», δήλωσε ο Γουέντ.

 

Αυτό δείχνει όχι μόνο την αβεβαιότητα των επενδυτών, αλλά και την πιθανότητα να απαιτηθούν περισσότερα κίνητρα, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων επιτοκίων, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα στην περίοδο μετά τον κορωνοϊό, πρόσθεσε.

 

Ο χρυσός διαπραγματεύθηκε στις χρηματαγορές της Σαγκάης στα $1.607,95 η ουγγιά στις 3:02 μ.μ., από το υψηλό της Τετάρτης που ήταν στα $1.612,98, τιμή η οποία ήταν η υψηλότερη από τον Μάρτιο του 2013. Οι επενδύσεις σε παγκόσμια χρηματιστήρια που ανταλλάσσονται με την αγορά χρυσού έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ και συνεχίζουν να αυξάνονται για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα

 

Οι τιμές ενδέχεται να φτάσουν τα $1.650 τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τη μονάδα Global Wealth Management της UBS Group AG. «Με τις αποτιμήσεις των μετοχών των ΗΠΑ να αυξάνονται, οι τυχόν περαιτέρω αναταραχές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια άλλη κρίση αβεβαιότητας, σε ένα ακόμα ράλι κυβερνητικών ομολόγων και σε υψηλότερη τιμή του χρυσού», ανέφεραν οι αναλυτές Γουέιν Γκόρντον και Τζιοβάνι Σταουνόβο σε έκθεση τους, που δημοσιεύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου.

 

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....