Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

22/12/18

Ο Alan Greenspan προειδοποιεί τους επενδυτές: έρχονται άσχημες εποχές για την οικονομία

 

του Chris Morris

 

Ο Alan Greenspan έχει φύγει από τη Fed εδώ και κάμποσα χρόνια, αλλά όταν αποφασίζει να μιλήσει οι επενδυτές ακούνε προσεκτικά. Το τελευταίο του μήνυμα προκαλεί ανησυχία: «τρέξτε να σωθείτε».

 

 

Ο Greenspan βρέθηκε στο τιμόνι της Fed από το 1987 μέχρι το 2006, εν μέσω της μακροβιότερης οικονομικής έκρηξης των ΗΠΑ. Σε συνέντευξή του στο CNN, είπε ότι δεν πιστεύει πως οι τιμές των μετοχών θα πάνε ψηλότερα από το σημείο στο οποίο βρίσκονται τώρα κι προέβλεψε ότι θα υπάρξει μια τεράστια διόρθωση των τιμών.

 

«Θα μου προκαλούσε έκπληξη οι τιμές να σταθεροποιηθούν εδώ που βρίσκονται τώρα και να απογειωθούν περαιτέρω στη συνέχεια» ανέφερε ο Greenspan. Οι αγορές μπορεί να πάνε πιο ψηλά, επεσήμανε, αλλά «στο τέλος αυτής της κούρσας τρέξτε να σωθείτε».

 

Τα σχόλια του Greenspan έρχονται σε μια στιγμή που η Γουόλ Στριτ έχει πλέον χάσει όλα τα κέρδη που σημείωσε το 2018, με τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει νέο χαμηλό την περασμένη Δευτέρα.

 

Πλέον, το χρηματιστήριο στις ΗΠΑ εμφανίζει τις χειρότερες επιδόσεις για τον μήνα Δεκέμβρη από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης. Οι επενδυτές ανησυχούν ιδιαίτερα για τα αυξανόμενα επιτόκια, στα οποία ο Greenspan απέδωσε την πρόσφατη αστάθεια.

 

Επιπλέον, ο Greenspan προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ ίσως εισέρχονται σε μια περίοδο «στασιμοπληθωρισμού» – μια κατάσταση υψηλού πληθωρισμού, υψηλής ανεργίας, και στάσιμης ζήτησης στην οικονομία. Οι Αμερικανοί έχουν να βιώσουν μια τέτοια φάση από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 / αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν και σημειώθηκε η χειρότερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε πόσο θα διαρκέσει και πόσο έντονο θα είναι όλο αυτό» είπε ο Greenspan. «Θα γνωρίζουμε όταν θα φτάσουμε στην κορύφωσή του».

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....