| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ο Covid-19 θα μπορούσε να προκαλέσει μια πανδημία πείνας

 

Τρίτη, 00:01 - 03/11/2020

 

   Share

 

του Aaron Pressman

 

Επιπλέον 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της πείνας φέτος, καθώς η πανδημία COVID-19 και η οικονομική αδυναμία που προέκυψε συνδυάστηκαν με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για να θέσουν σε κίνδυνο πολλούς περισσότερους ανθρώπους.

 

 

«Μία από τις βασικές προκλήσεις αυτή τη στιγμή είναι να βεβαιωθούμε ότι η πανδημία υγείας δε θα μετατραπεί σε πανδημία πείνας», δήλωσε ο Svein Tore Holsether, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της νορβηγικής εταιρείας λιπασμάτων Yara International, στο εικονικό συνέδριο του Fortune CEO Initiative τη Δευτέρα. «Η ζοφερή πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση σε ό,τι αφορά την πείνα. Οι αριθμοί αυξάνονται».

 

Ενώ πάνω από 800 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν αρκετή τροφή και κοιμούνται πεινασμένοι τη νύχτα, περίπου 135 εκατομμύρια ήταν κοντά στο όριο της πείνας πριν από την πανδημία, σημείωσε. «Αυτός ο αριθμός διπλασιάζεται και ο COVID-19 είναι ο βασικός λόγος», δήλωσε ο Holsether.

 

Η προειδοποίηση του Holsether απηχεί μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την επισιτιστική ανασφάλεια τον Απρίλιο. Ενώ 135 εκατομμύρια άνθρωποι διέτρεχαν τον κίνδυνο «οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας» το 2019 σε 55 χώρες, άλλα 130 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να ωθηθούν στην κατάσταση της σχεδόν λιμοκτονίας έως το τέλος του 2020 λόγω του COVID-19 και των συνακόλουθων οικονομικών επιπτώσεων. Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, για παράδειγμα, θέτει τους ανθρώπους που ζουν στο Νότιο Σουδάν σε σοβαρό κίνδυνο, σημείωσε ο ΟΗΕ. Περίπου το 10% των νοικοκυριών των ΗΠΑ έχουν βιώσει επισιτιστική ανασφάλεια φέτος, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας.

 

Ωστόσο, η πανδημία και η μείωση των ταξιδιών και της ναυτιλίας βοήθησαν στην επιβράδυνση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Οι επιχειρήσεις και οι μεγάλοι οργανισμοί θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν αυτή την τάση για τη βελτίωση του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα την βελτίωση της υγείας και της ασφάλειας, δήλωσε ο Joseph Ucuzoglu, διευθύνων σύμβουλος της Deloitte US, στο συνέδριο του Fortune.

 

Για την καλύτερη αντιμετώπιση των διαφόρων κρίσεων, οι ηγέτες πρέπει να ακολουθήσουν μια διαφορετική προσέγγιση, δεδομένης της πανδημίας, εξήγησε η Nandita Bakhshi, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Bank of the West.

 

«Έχουν παρέλθει οι μέρες που οι ηγέτες έπρεπε να γνωρίζουν τα πάντα και έπρεπε να είναι ισχυροί», είπε. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να δείξουμε ευπάθεια. Είναι σημαντικό να δείξουμε ενσυναίσθηση. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος».

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....