| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ο Covid-19 & Το ράλι σχεδόν 600% αυτής της μετοχής

 

Τρίτη, 00:01 - 21/07/2020

 

   Share

 

Όπως έγραψε το Bloomberg τη Δευτέρα, οι μετοχές της Synairgen Plc, μιας μικρής φαρμακευτικής εταιρείας που γεννήθηκε από ένα Βρετανικό πανεπιστήμιο, αυξήθηκαν έως και 552% μετά την ανακοίνωσή της ότι το πειραματικό φάρμακο το οποίο αναπτύσει μείωσε τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από Covid-19.

 

 

Σύμφωνα με το Bloomberg τη Δευτέρα, σε μια κλινική δοκιμή που διεξήχθηκε σε 220 άτομα, η πιθανότητα ενός ασθενούς να χρειαστεί αναπνευστήρα ή να πεθάνει μειώθηκε κατά 79% για όσους έλαβαν το «SNG001» της Synairgen έναντι εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που εδρεύει στο Southampton της Αγγλίας. Και πρόσθεσε ότι όσοι έλαβαν το «SNG001» είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναρρώσουν πλήρως από την ασθένεια.

 

Τα επόμενα βήματα είναι η πλήρης ανάλυση των δεδομένων και η εξαγωγή ασφαλών αποτελεσμάτων, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος,  Ρίτσαρντ Μαρσντεν,  σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους. Στη συνέχεια η εταιρεία θα ξεκινήσει συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές για να λάβει έγκριση, είπε.

 

«Αναμένουμε μεγαλύτερο διεθνές ενδιαφέρον λόγω των δεδομένων που ανακοινώσαμε σήμερα», δήλωσε ο Μαρσντεν .

 

Το εισπνεόμενο προϊόν είναι ένα σκεύασμα που περιέχει μια ενδογενή πρωτεΐνη, γνωστή ως ιντερφερόνη βήτα, την οποία η Synairgen είχε δηλώσει ότι μπορεί να είναι ανεπαρκής σε άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στον νέο κορωνοϊό, όπως οι ηλικιωμένοι ή εκείνοι με καρδιακές και πνευμονικές επιπλοκές ή διαβήτη.

 

Η μετοχή της Synairgen αυξήθηκε κατά 430% στις 193,50 πένες σήμερα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Μετά και τη σημερινή άνοδο η μετοχή της παρουσιάζει κέρδη από την αρχή του 2020 κατά 3.194%, αυξάνοντας την χρηματιστηριακή αξία της Synairgen σε περίπου 289,2 εκατ. λίρες (365 εκατ. δολάρια).

 

«Είναι σχεδόν αδύνατο να εκτιμήσουμε την ευκαιρία που παρουσιάζει ο Covid-19», αναφέρει ο αναλυτής της FinnCap Μαρκ Μπραουερ σε σημείωμα προς τους πελάτες, προσθέτοντας ότι οι προσεχείς συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να αποσαφηνίσουν την πορεία του «SNG001» προς την αγορά. Η FinnCap είναι επίσης εταιρικός διαμεσολαβητής της εταιρείας.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία τρεις ασθενείς που έλαβαν το εικονικό φάρμακο στη μελέτη πέθαναν, ενώ δεν υπήρχαν θάνατοι μεταξύ ατόμων που έλαβαν το «SNG001».

 

Η Synairgen, που ιδρύθηκε από τρεις καθηγητές του Πανεπιστήμιου του Southampton, συνεργάστηκε το 2014 με την AstraZeneca Plc για τη μελέτη του «SNG001» στις περιπτώσεις σοβαρού άσθματος, αλλά η δοκιμή σταμάτησε μετά από δύο χρόνια καθώς μια ενδιάμεση ανάλυση έδειξε έναν πολύ χαμηλό αριθμό σοβαρών παροξύνσεων, γεγονός που κατέστησε δύσκολη την εξαγωγή συμπερασμάτων.

 

 

Πηγή: Bloomberg

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....