| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

ΟΟΣΑ: Τα lockdown δεν θα τελειώσουν ακόμη και μετά το εμβόλιο

 

Σάββατο, 09/01/2021

 

   Share

 

«Πιθανότατα έχουμε μπροστά μας άλλους έξι έως εννέα ή δώδεκα δύσκολους μήνες», ανέφερε η Λόρενς Μπουν κατά τη διάρκεια οικονομικού συνεδρίου, προσθέτοντας ότι ενώ οι κυβερνήσεις πρέπει να υποστηρίξουν τις οικονομίες των χωρών καθώς προχωρά ο εμβολιασμός των πολιτών.

 

 

Όπως αναφέρει ο ΟΟΣΑ αναμένει ότι ναι μεν οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές για το 2021 θα βελτιωθούν αν και με αναιμικό ρυθμό. Μάλιστα ενώ το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί στα επίπεδα πριν από την πανδημία έως το τέλος του τρέχοντος έτους, η ανάκαμψη δεν θα είναι ίση σε όλες τις χώρες. Η κινεζική οικονομία, για παράδειγμα, θα «τρέξει» με ρυθμό 8% το 2021, ενώ άλλες οικονομίες-μέλη του ΟΟΣΑ αναμένεται να σημειώσουν ανάπτυξη 3% κατά μέσο όρο.

 

Μιλώντας από το Παρίσι, η Λ. Μπουν εξήγησε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να συνεχίσουν τις δαπάνες τους για να βοηθήσουν στη στήριξη των οικονομιών τους ενόψει αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης, ακόμη και αν αυτό σημαίνει υιοθέτηση μιας πιο χαλαρής στάσης για τη διαχείριση των εθνικών προϋπολογισμών.

 

«Αυτά τα μέτρα στήριξης έχουν πραγματικά νόημα. Είναι προσωρινά, γιατί είναι μία προσωρινή κρίση. Θα έχουμε λοιπόν και προσωρινή αύξηση στο χρέος ως ποσοστού του ΑΕΠ» σημείωσε. Πρόσθεσε δε ότι «από τη στιγμή που θα βγούμε από την κρίση, ο οικονομικός ιστός που θα έχουμε διατηρήσει χάρη σε αυτά τα μέτρα, θα ενισχυθεί». Τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε και την εξέλιξη των δημοσιονομικών σε κάθε χώρα. Πρόκειται για μία πολύ διαφορετική προσέγγιση από εκείνη που υπαγόρευσε ο ΟΟΣΑ στις χώρες όταν ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Τότε μετά τα «γενναία» προγράμματα τόνωσης των οικονομιών, η συμβουλή του οργανισμού, όπως και του ΔΝΤ, ήταν αυστηρή λιτότητα. 

 

Ο ΟΟΣΑ προειδοποίησε επίσης για διεύρυνση της ανισότητας, με τους εργαζομένους με χαμηλότερες αποδοχές να διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....