Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 11/09/18

Οι αναδυόμενες & Ο μεγάλος κίνδυνος για ένα παγκόσμια sell – off

 

Επτά αναδυόμενες οικονομίες που κινδυνεύουν από μια ενδεχόμενη κρίση συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι η Σρι Λάνκα, η Νότια Αφρική, η Αργεντινή, το Πακιστάν, η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Ουκρανία, σύμφωνα με νέα ανάλυση της Nomura Holdings Inc. Όπως σχολίασε το Bloomberg, με πέντε από τα επτά αυτά κράτη ήδη να αντιμετωπίζουν μια νομισματική κρίση ή ένα πρόγραμμα που εκπορεύεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μένει κάτι τέτοιο να συμβεί στη Νότια Αφρική και το Πακιστάν.

 

 

Ταυτόχρονα, οι οκτώ χώρες (αναδυόμενες οικονομίες) με τον χαμηλότερο κίνδυνο έκθεσης σε κρίση είναι η Βραζιλία, η Βουλγαρία, η Ινδονησία, το Καζακστάν, το Περού, οι Φιλιππίνες, η Ρωσία και η Ταϊλάνδη, σύμφωνα με αναλυτές όπως ο Robert Subbaraman, επικεφαλής του τμήματος αναδυόμενων αγορών της εταιρείας (Nomura Holdings Inc) με έδρα τη Σιγκαπούρη.

 

"Αυτό είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα", έγραψαν σε σημείωμα τη Δευτέρα. "Καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται περισσότερο στην επικινδυνότητα των αναδυομένων αγορών, είναι σημαντικό να μην ομαδοποιούμε όλες τις αναδυόμενες αγορές ως μία ομοιογενή ομάδα. Ο "Δαμοκλής" περιλαμβάνει έναν μακρύ κατάλογο χωρών με πολύ χαμηλό κίνδυνο πλήρους κρίσης".

 

Τα ευρήματα της Nomura βασίζονται σε ένα μοντέλο έγκαιρης προειδοποίησης - το Damocles - το οποίο δημιουργήθηκε για να εντοπίσει κρίσεις συναλλαγματικών ισοτιμιών για 30 αναδυόμενες οικονομίες. Το μοντέλο εξετάζει διάφορους παράγοντες, όπως τα συναλλαγματικά αποθέματα, τα επίπεδα χρέους, τα επιτόκια και οι εισαγωγές.

 

Έχει προβλέψει τα δύο τρίτα των 54 κρίσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες από το 1996, 12 μήνες νωρίτερα, σύμφωνα με τους αναλυτές.

 

"Τα αποτελέσματα που έχουμε επιτύχει είναι ενθαρρυντικά, αλλά με βάση τους εγγενείς περιορισμούς κάθε συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, θα ήταν ανόητο να κάνουμε υπερβολικές απαιτήσεις", ανέφεραν.

 

Ο Δαμοκλής αναφέρεται στην ηθική παραβολή για τη "Δαμόκλειο Σπάθη", μια μαρτυρία για τον επικείμενο και συνεχόμενο κίνδυνο 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....