| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Οι δέκα πόλεις που δεν κοιμούνται ποτέ

 

Πέμπτη, 00:01 - 31/10/2019

 

   Share

 

Η τεχνολογία, το εμπόριο και η παγκοσμιοποίηση έχουν κάνει τους ανθρώπους πιο απασχολημένους από ποτέ. Κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου προσπαθεί να αναπτύσσει συνεχώς τις υποδομές, την τεχνολογία και την οικονομία της με σκοπό να ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο αλλά και να ανταγωνιστεί άλλες πόλεις.

 

 

Η προσπάθεια των μεγάλων πόλεων να μετατραπούν σε κέντρα οικονομίας και πολιτισμού, έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να εγκατασταθούν σε αυτές αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες ζωής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται πολύς πληθυσμός στα αστικά κέντρα και οι ρυθμοί της ζωής να γίνονται πιο γρήγοροι από ποτέ.

 

Παρακάτω θα βρείτε τις δέκα πιο πολύβουες πόλεις του κόσμου.

 

10. Βομβάη

Η Βομβάη κατοικείται από 20,5 εκατ. άτομα. Είναι η πλουσιότερη ινδική πόλη με συνεχή παροχή νερού και ηλεκτρικής ενέργειας και θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κεφάλαια του κόσμου. Η Βομβάη διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι της δυτικής περιοχής της Ινδίας. Υπάρχει αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που μεταναστεύουν σε αυτή την πόλη κάθε χρόνο, με στόχο την καλύτερη ποιότητα διαβίωσης.

 

9. Ντουμπάι 

Το Ντουμπάι διαθέτει πληθυσμό 2,16 εκατομμυρίων. Γνωστή για την πολύχρωμη νυχτερινή ζωή, τη μοντέρνα αρχιτεκτονική και τις πολυτελείς αγορές, θεωρείται ως το πιο επιχειρηματικό κέντρο της Μέσης Ανατολής. Ο τουρισμός, τα δίκτυα μεταφορών και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες της πόλης έχουν μεγάλη συμβολή στην οικονομία του Ντουμπάι.

 

8. Μόσχα 

Η Μόσχα είναι γνωστή για το όμορφο μετρό της με πάνω από 180 σταθμούς. Αν θέλετε να αποφύγετε τις βαριές μετακινήσεις, είναι καλύτερο να πάρετε το μετρό της Μόσχας παρά να επιλέξετε τον δρόμο. Οι αρχαίες κατασκευές, τα θαυμάσια αρχιτεκτονικά έργα και η πολιτιστική κληρονομιά είναι οι λόγοι για τους οποίους οι τουρίστες αγαπούν να επισκέπτονται αυτόν τον τόπο.

 

7. Σιγκαπούρη 

Η Σιγκαπούρη διαθέτει πάνω από 5 εκατ. κατοίκους. Με τους φιλικούς ανθρώπους και τις νόστιμες κουζίνες, ο καθένας θα ήθελε πολύ να επισκεφτεί αυτό το μέρος. Δεν είναι περίεργο ότι περισσότερα από 8 εκατ. τουρίστες ταξιδεύουν σε αυτό το μέρος κάθε χρόνο. Η Σιγκαπούρη χαρακτηρίζεται από δομές υψηλής τεχνολογίας, εξαιρετικές αεροπορικές εταιρείες, φανταστικά εμπορικά κέντρα, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και πολυάσχολους ανθρώπους.

 

6. Χονγκ Κονγκ 

Η πόλη του Χονγκ Κονγκ έχει πληθυσμό περίπου 4,29 δισ. ανθρώπους. Βρίσκεται στη νότια ακτή της Κίνας και είναι δημοφιλής για τους κολοσσούς του real estate. Η πόλη του Χονγκ Κονγκ είναι ίσως η πιο προηγμένη και σύγχρονη πόλη στον κόσμο. Έχει επίσης χαμηλό φόρο, ελεύθερο εμπόριο, φυσικό λιμάνι και ανήκει στον κατάλογο των μεγαλύτερων εμπορικών κέντρων στον κόσμο.

 

5. Σαγκάη 

Η Σαγκάη μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο. Βρίσκεται στο δέλτα του ποταμού Yangtze και έχει 19 εκατ. κατοίκους. Η ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της θα μπορούσε να κάνει αυτή την πόλη το παγκόσμιο οικονομικό κέντρο στο μέλλον. Η Σαγκάη διαθέτει ένα εκτεταμένο σύστημα μεταφοράς μετρό και λεωφορείων.

 

4. Πεκίνο 

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας όσον αφορά τον πληθυσμό είναι η πόλη του Πεκίνο. Ο αερολιμένας του Πεκίνο είναι ο δεύτερος πιο πολυσύχναστος διεθνής αερολιμένας στον κόσμο. Αυτή η πόλη αποτελεί ένα σπίτι για τους επιχειρηματίες που αγαπούν να πωλούν προϊόντα οποιουδήποτε είδους – είτε παλαιά αντικείμενα είτε νέα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

 

3. Λονδίνο

Το Λονδίνο, μία από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις στον κόσμο, έχει περίπου 13 εκατ. κατοίκους. Οι κάμερες ασφαλείας εγκαταστάθηκαν τα τελευταία χρόνια παντού για ασφάλεια και προστασία, καθώς ο τόπος αυτός κινδυνεύει από τρομοκρατικές επιθέσεις. Το αεροδρόμιο διαθέτει 1.400 πτήσεις καθημερινά, με 63 εκατ. επιβάτες ετησίως. Το σύστημα μεταφορών του Λονδίνου που περιλαμβάνει λεωφορεία και μετρό είναι το καλύτερο στον κόσμο.

 

2. Τόκιο 

Τα τουριστικά αξιοθέατα του Τόκιο είναι οι λόγοι για τους οποίους οι επισκέπτες αγαπούν να επισκέπτονται αυτό το μέρος. Αυτή η πόλη δεν κοιμάται ποτέ, κυριολεκτικά. Ο πληθυσμός του αποτελείται κυρίως τα τελευταία χρόνια από ανεξάρτητους έφηβους επιχειρηματίες.

 

1. Νέα Υόρκη 

Αυτή η πολυσύχναστη και θορυβώδης πόλη της Νέας Υόρκης κατοικείται από 19 εκατ. άτομα. Δέχεται περίπου 50 εκατ. τουρίστες κάθε χρόνο και θεωρείται η μεγαλύτερη αμερικανική μητρόπολη. Όπως και οι άλλες πόλεις που αναφέρονται σε αυτή τη λίστα, η Νέα Υόρκη είναι επίσης μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Ένα σύμβολο της αμερικανικής δύναμης, του καπιταλισμού, αλλά και της αίγλης και της πολυτέλειας. Πράγματι, η Νέα Υόρκη είναι ο τέλειος προορισμός για το επόμενο ταξίδι σας.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....