Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 10/08/18

Οι εκκλησίες και οι γερμανικές τράπεζες

 

Οι γερμανικές τράπεζες έχουν μια ομάδα πελατών που τώρα τελευταία χτυπά όλο και πιο συχνά την πόρτα τους: τις εκκλησίες. Όπως έγραψε το Bloomberg σε ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα, αυτό που ζητούν ολοένα και περισσότερο είναι η επαγγελματική βοήθεια που μπορούν να λάβουν από τα τραπεζικά ιδρύματα για τη διαχείριση των περιουσιακών τους στοιχείων. Από τη μια, τα χαμηλά επιτόκια επηρεάζουν τις αποδόσεις των παραδοσιακών επενδύσεων. Από την άλλη, η αυξημένη χρηματοοικονομική διαφάνεια έχει ρίξει φως σε κάποιες επενδυτικές αποτυχίες του παρελθόντος.

 

 

Εκτιμήσεις ανεβάζουν τον πλούτο του γερμανικού κλήρου σε αρκετά εκατοντάδες δισ. ευρώ.

 

«Οι εκκλησίες γίνονται όλο και πιο επαγγελματίες στις επενδύσεις τους τα τελευταία χρόνια και καταφεύγουν συχνότερα σε επαγγελματίες διαχειριστές όπως εμείς» αναφέρει η Martina Erlwein, της Joh Berenberg Gossler & Company KG, ενώ ανάλογες παρατηρήσεις κάνουν κι άλλοι asset managers.

 

Στο τρέχον περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων «μια συμβατική επένδυση τύπου αγοράζω και κρατώ ομόλογα δεν πετυχαίνουν πια επαρκείς αποδόσεις» αναφέρει ο Philip Schaetzle, της Metzler Asset Management GmbH στη Φρανκφούρτη.

 

Το αποτέλεσμα είναι μια μεγαλύτερη διαφοροποίηση σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και γι' αυτό οι εκκλησίες αναζητούν τώρα χείρα βοηθείας από τις τράπεζες, αναφέρει ο ίδιος.

 

Ταυτόχρονα, πολλές εκκλησίες έχουν αναλάβει τη δέσμευση να ελέγξουν τα οικονομικά τους και να δημοσιεύσουν λεπτομερείς αναφορές για πρώτη φορά. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πέφτουν πάνω σε λάθη του παρελθόντος. Ένα παράδειγμα είναι η μητρόπολη Eichstaett, η οποία θεωρεί ότι οι επικίνδυνες επενδύσεις σε ακίνητα έχουν οδηγήσει σε απώλειες που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ. Τώρα, οι ειδικοί καλούνται να φροντίσουν για τα χρήματά της.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....