Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:52 - 08/11/18

Οι επαγγελματίες επενδυτές καταγράφουν τις χειρότερες αποδόσεις εδώ και 7 χρόνια

 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times και σύμφωνα με το δείκτη Hedge Fund Researche, τη χειρότερη επίδοση εδώ και επτά χρόνια εμφάνισαν τα hedge funds τον Οκτώβριο, μια άσχημη επίδοση η οποία κυρίως αποδίδεται στο πρόσφατο sell – off στις τεχνολογικές μετοχές.

 

 

Σύμφωνα πάντα με τον δείκτη της Hedge Fund Researche, που παρακολουθεί το σύνολο της αγοράς των αντισταθμιστικών ταμείων, τον περασμένο μήνα είχαν απώλειες της τάξης του 3%, στη χειρότερη μηνιαία επίδοση από τον Σεπτέμβριο του 2011. Από τις αρχές του έτους ο δείκτης καταγράφει πτώση 1%. 

 

Όπως γράφουν οι Financial Times, ο επιμέρους δείκτης των hedge funds, που εστιάζουν στις μετοχές, είχε απώλειες 4,25% τον Οκτώβριο, στη χειρότερη επίδοσή του εδώ και τρία χρόνια. Εκείνος, που παρακολουθεί τις τεχνολογικές μετοχές κατέγραψε πτώση 4,7%. Ήταν η πιο δυσάρεστη έκπληξη, αλλά όχι ο μεγαλύτερος χαμένος. Ο τίτλος αυτό πηγαίνει στον δείκτη των funds, που εστιάζουν σε ενεργειακές μετοχές, ο οποίος και υποχώρησε περισσότερο από 8% σε έναν μήνα. 

 

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι άνοιξε η ψαλίδα ανάμεσα στα hedge funds με τις καλύτερες και χειρότερες επιδόσεις. Στο καλύτερο 10% είχαμε απόδοση 6,6%, ενώ στο χειρότερο 10% απώλειες 13,7%, σύμφωνα με την HFR. Συνολικά μόνο το 25% των hedge funds είχαν θετική επίδοση τον συγκεκριμένο μήνα. 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....