| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Οι επενδυτές θέλουν οι επιχειρήσεις να εστιάσουν και πέρα από τους μετόχους

 

Δευτέρα, 00:01 - 03/02/2020

 

   Share

 

του Lance Lambert

 

Τον περασμένο Αύγουστο, σχεδόν 200 διευθύνοντες σύμβουλοι αμερικανικών επιχειρηματικών κολοσσών εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τη νέα δήλωση εταιρικού σκοπού του Business Roundtable, του συνδέσμου που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ. Αυτή η νέα δήλωση αποστολής καλεί τις επιχειρήσεις να εστιάσουν και πέρα από τους μετόχους, λαμβάνοντας υπόψη στη λήψη αποφάσεών τους τα συμφέροντα ενδιαφερομένων μερών όπως οι τοπικές κοινότητες, οι πελάτες, οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι.

 

 

Αυτή η απομάκρυνση από την πρωτοκαθεδρία των μετόχων έρχεται σε μια εποχή όπου οι εταιρείες πιέζονται να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η κλιματική αλλαγή, οι οικονομικές ανισότητες και η δυσπιστία προς τις επιχειρήσεις.

 

Αλλά πώς αισθάνονται οι επενδυτές γι’ αυτό; Εξάλλου, αυτό που τους λένε πλέον είναι ότι οι εταιρείες στις οποίες επενδύουν δεν θα θέτουν πλέον σε αποκλειστική προτεραιότητα τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα. Το Fortune και η Civis Analytics ζήτησαν την άποψη άνω των 1.300 επενδυτών, και τους ζήτησε να αξιολογήσουν την πρωτοβουλία του Business Roundtable και να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις.

 

Τα βασικά νούμερα που πρέπει να γνωρίζετε:

 

49% των επενδυτών υποστηρίζουν την απόφαση του Business Roundtable να επαναπροσδιορίσει τον σκοπό μιας εταιρείας, σε σύγκριση με 10% που αντιτίθενται και 41% ​​που δηλώνουν αναποφάσιστοι ως προς τη συγκεκριμένη κίνηση.

 

51% των επενδυτών λένε ότι λαμβάνουν υπόψη την κοινωνική ευθύνη κατά τη διαδικασία λήψης των επενδυτικών τους αποφάσεων. Εντωμεταξύ, 29% λένε ότι δεν ενσωματώνουν την κοινωνική ευθύνη στις επενδύσεις τους και 19% λένε ότι δεν είναι σίγουροι κατά πόσο το κάνουν.

 

Συνολικά, φαίνεται ότι οι επενδυτές είναι ανοικτοί στο να επαναπροσδιορίσουν τις πρακτικές τους. Οι επενδυτές που υποστηρίζουν την επανακαθορισμένη δήλωση εταιρικού σκοπού ξεπερνούν αυτούς που αντιτίθενται σ’ αυτήν σε αναλογία σχεδόν 5 προς 1.

 

Αλλά αυτή η υποστήριξη δεν είναι απόλυτη, με 41% ​​των επενδυτών να λένε ότι είναι αναποφάσιστοι ως προς την αλλαγή. Έτσι, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να βλέπουν πώς μεταφράζεται αυτή η νέα αποστολή των εταιρειών στην πράξη, η άποψή τους θα μπορούσε να αλλάξει ταχύτατα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

 

Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....