Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 31/10/18

Οι επερχόμενες αμερικανικές εκλογές & Η πολιτεία κλειδί

 

Όπως σχολίασε το Bloomberg, η ππροσπάθεια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να κερδίσει την έδρα της πολιτείας Ιντιάνα για τη Γερουσία, που σήμερα κατέχει ένας πολιτικός του Δημοκρατικού Κόμματος, θα μπορούσε να καταδείξει τον τρόπο με τον οποίο ο εμπορικός πόλεμος του προέδρου Donald Trump, επηρεάζει την οικονομία της συγκεκριμένης Πολιτείας.

 

 

Οι δασμοί που επέβαλε ο Trump, οι οποίοι αλλοιώνουν τις τιμές για είδη όπως ο χάλυβας και η σόγια, έφεραν την Πολιτεία της Ιντιάνα στο επίκεντρο της μάχης για το εμπόριο πριν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Το θέμα κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό στη διαμάχη για την έδρα της Γερουσίας των ΗΠΑ, μεταξύ του Δημοκρατικού Joe Donnelly που την κατέχει τώρα, και του Ρεπουμπλικανού Mike Braun ο οποίος τη διεκδικεί. Όπως έγραψε το Bloomberg, το εμπόριο ήταν το ζήτημα που αναφέρθηκε πιο συχνά από κάθε άλλο σε τηλεοπτικές διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, σύμφωνα με στοιχεία της CMAG της Kantar Media, η οποία παρακολουθεί την εξέλιξη της πολιτικής διαφήμισης. Μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, το θέμα είχε αναφερθεί σε 13.655 σποτάκια με εκλογικό χαρακτήρα στην Ιντιάνα, πάνω από τρεις φορές περισσότερο από κάθε άλλη προηγούμενη προεκλογική περίοδο για έδρα της Γερουσίας στην περιοχή.

 

Η πολιτεία της Ιντιάνα, αναδεικνύει την πολυπλοκότητα του θέματος. Εκμεταλλευόμενοι το ότι είναι η κορυφαία παραγωγός χάλυβα με μεγάλη γεωργική οικονομία, ορισμένοι επωφελούνται από τους δασμούς του Trump στις εισαγωγές μετάλλων, ακόμη και όταν οι αγρότες και οι κατασκευαστές πλήττονται από τις υποχρεώσεις και τον φόρο στις εξαγωγές των ΗΠΑ, ως αντίμετρο.

 

Η Ιντιάνα είναι η πολιτεία καταγωγής του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Mike Pence και μεταξύ των 10 πολιτειών που κέρδισε ο Trump το 2016 όπου οι εκλεγμένοι Δημοκρατικοί υπερασπίζονταν τις έδρες της Γερουσίας. Δημοσκοπήσεις, στελέχη που συγκεντρώνουν κεφάλαια για εκλογικούς σκοπούς και ανεξάρτητοι αναλυτές συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν ένα πλεονέκτημα στη διατήρηση εκ μέρους τους του ελέγχου της Γερουσίας, καθώς οι Δημοκρατικοί πρέπει να υπερασπιστούν τις 26 από τις 35 έδρες στην επερχόμενη ψηφοφορία.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....