Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 02/11/18

Οι κεντρικές τράπεζες & Η μεγάλη συγκέντρωση του χρυσού

 

Οι κεντρικές τράπεζες όλου του κόσμου συγκεντρώνουν αποθέματα χρυσού σε ρυθμούς που έχουμε να δούμε εδώ και χρόνια. Όπως έγραψε το CNBC, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού διαπίστωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο οι κεντρικές τράπεζες ξοδεύουν τόσα χρήματα όσο είχε φτάσει το ανώτατο επίπεδο αγορών του 2015. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2018 αγόρασαν περισσότερους από 148 μετρικούς τόνους χρυσού, σημειώνοντας αύξηση κατά 22% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

 

 

Η χώρα που επιδόθηκε στην αγορά της μεγαλύτερης ποσότητας χρυσού ήταν η Ρωσία, η κεντρική τράπεζα της οποίας απέκτησε περισσότερους από 92 μετρικούς τόνους. Μεταξύ άλλων χωρών – αγοραστών του «μαύρου χρυσού» βρίσκονται οι Τουρκία, Καζακστάν, Ινδία, Πολωνία και Ουγγαρία.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, η κίνηση αυτή υποδεικνύει ότι οι χώρες επιθυμούν να διασφαλιστούν από πιθανές νομισματικές κρίσεις, και κυρίως όσον αφορά την αξία του δολαρίου. Παρόλα αυτά την ίδια περίοδο το αμερικανικό νόμισμα κέρδισε 0,7%, ενώ η αξία του χρυσού έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2017.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....