Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 31/12/18

Οι κινέζοι και οι επενδύσεις στη Γερμανία

 

Οι κινεζικές εταιρείες δαπάνησαν πολύ λιγότερα κονδύλια στις γερμανικές επιχειρήσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η κυβέρνηση της καγκελαρίου Angela Merkel προχώρησε σε αυστηρότερη "λάβή" στις ξένες επενδύσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε ο πάροχος επιχειρηματικών υπηρεσιών Ernst & Young LLP.

 

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, οι κινεζικές επενδύσεις σε γερμανικές εξαγορές ή συμμετοχές σε γερμανικές εταιρείες υποχώρησαν στα 311 εκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο αυτής της χρονιάς, από σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2018. Ο αριθμός των συναλλαγών για ολόκληρο το έτος μειώθηκε σε 34, έναντι 54 το 2017 και 68 το προηγούμενο έτος.

 

«Αναμένουμε ότι ο αριθμός θα σταθεροποιηθεί τον επόμενο χρόνο», ανέφερε ο Yi Sun, ειδικός στο χώρο των κινεζικών business, όπως δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία δημοσίευσε πρώτη τα παραπάνω στοιχεία. "Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να δούμε μια μικρή αύξηση".

 

Το υπουργικό συμβούλιο της Merkel συμφώνησε αυτό το μήνα να μειώσει στο 10% το όριο των κυβερνητικών ελέγχων των ξένων χρηματοδοτήσεων στις γερμανικές επιχειρήσεις, λόγω της ανησυχίας για τις προσπάθειες της Κίνας να κερδίσει έδαφος σε ευαίσθητες βιομηχανίες, όπως αυτές που σχετίζονται με την ασφάλεια και την άμυνα. Στη μείωση συμπεριλαμβάνονται επίσης εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ το προηγούμενο όριο του 25% παραμένει σε ισχύ για όλες τις άλλες περιπτώσεις.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....