Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 24/01/19

Οι κινεζικές εταιρείες και οι αγορές ιδίων ομολόγων

 

Όπως έγραψε το Bloomberg σε ένα ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα, oi κινεζικές εταιρείες, που αμφισβητήθηκαν από την αποφασιστικότητα των πολιτικών ιθυνόντων να περιορίσουν τη μόχλευση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, έχουν βρει κάποιους δημιουργικούς τρόπους για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση.

 

 

Ένας από τους λιγότερο διαφανείς μηχανισμούς που θα προκύψουν μέχρι στιγμής είναι μια τακτική κατά την οποία οι εταιρείες- εκδότριες ομολόγων αγοράζουν έμμεσα τις δικές τους προσφορές ομολόγων, σύμφωνα με τους επενδυτές και τους τραπεζικούς αναλυτές. Η ιδέα είναι να διογκωθούν τα μεγέθη των εκδόσεων, δημιουργώντας την εικόνα της μεγαλύτερης πρόσβασης των εταιρειών σε κεφάλαιο από ό, τι διαφορετικά θα ήταν αλήθεια - και οδηγώντας σε χαμηλότερες εκδόσεις.

 

Οι παράγοντες της αγοράς άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτή την πρακτική, γνωστή ως διαρθρωμένη έκδοση, όταν η κίνηση απομόχλευσης εντατικοποιήθηκε περίπου πριν από δυο χρόνια. Παρόλο που είναι άδικο να ειπωθούν ονόματα, κάποιοι προειδοποιούν ότι αυτή η πρακτική αυξήθηκε στα τέλη του 2018, καθώς οι περιορίστηκαν οι φόβοι. Για τους επενδυτές, είναι μια ακόμη έκφραση της ιδιοσυγκρασίας που υπάρχει στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά ομολόγων παγκοσμίως που πρέπει να εξετάσει όποιος κινείται πέρα από το δημόσιο χρέος.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....