| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Οι μεγαλύτερες αλυσίδες fast food στον κόσμο

 

Πέμπτη, 00:01 - 10/10/2019

 

   Share

 

Οι περισσότερες πετυχημένες αλυσίδες φαστ φουντ έχουν κάνει ένα πέρασμα και από τη χώρα μας. Κάποιες κατάφεραν να αποκτήσουν φανατικούς πελάτες και να επεκτείνουν το δίκτυό τους σε αρκετά σημεία της χώρας. Τέτοια παραδείγματα αποτελούν οι εταιρείες Pizza Hut και Domino’s.

 

 

Άλλες πάλι, που θεωρούνται υπολογίσιμη δύναμη στις αγορές του εξωτερικού, δεν είχαν την αναμενόμενη επιτυχία και είτε έκλεισαν ένα μεγάλο αριθμό καταστημάτων είτε αποχώρησαν οριστικά από την ελληνική αγορά (π.χ Dunkin’ Donuts). Στο top10 που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις πιο επιτυχημένες αλυσίδες ταχυφαγείων στον κόσμο.

10. Domino’s Pizza Company

 

Αυτή η εταιρεία είναι δεύτερη μεγαλύτερη υπηρεσία διανομής πίτσας στις ΗΠΑ. Η Domino’s Pizza Company έχει συνολικά 10.000 καταστήματα σε 70 χώρες.

9. Dairy Queen

 

Η Dairy Queen είναι διαθέσιμη σε 6.000 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Λειτουργεί σε περίπου 18 χώρες εκτός από τις ΗΠA. Πάνω από 600 εστιατόρια λειτουργούν μόνο σε ένα κράτος των ΗΠΑ, το οποίο βρίσκεται στο Τέξας.

 

8. Papa John’s Pizza Company

 

Κατέχει την τέταρτη θέση διανομής πίτσας στις ΗΠΑ. Το πρώτο εστιατόριο άνοιξε στις ΗΠΑ το 1984 ο John Schnatter και σήμερα καταμετρά 4.200 εστιατόρια.

 

7. Burger King

 

Αυτή η διεθνής αλυσίδα μπέργκερ έχει πάνω από 13.000 εστιατόρια σε 79 χώρες. Πάνω από ένα εκατ. καταναλωτές επισκέπτονται τα Burger King κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο.

 

6. Dunkin’ Donuts

 

Ήρθαν, είδαν, έφυγαν. Η πορεία των Dunkin’ Donuts στην Ελλάδαήταν μικρή. Πλέον δραστηριοποιούνται μόνο σε τρεις χώρες και στις ΗΠΑ έχουν συνολικά 11.000 καταστήματα. Σερβίρουν γλυκίσματα, κρύα και ζεστά ροφήματα, σάντουιτς, χυμούς και άλλα.

 

5. Starbucks Coffee Company

 

Αυτή η εταιρεία καφέ με έδρα το Σιάτλ είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Η Starbucks διαθέτει πάνω από 23.187 καταστήματα σε 64 χώρες, και μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν 12.973 καταστήματα. Τα Starbucks προσφέρουν ζεστά και κρύα ποτά, σνακ, μπύρες και κρασιά.

 

4. Subway

 

Λειτουργώντας σε περισσότερες από 107 χώρες, η Subway έχει συνολικά 42.174 εστιατόρια. Τα σάντουιτς του Subway προσφέρουν 38 εκατομμύρια επιλογές στους πελάτες τους. Συνολικά παράγουν γύρω στα 7,6 εκατ. σάντουιτς κάθε μέρα.

 

3. Pizza Hut

 

Η μεγαλύτερη υπηρεσία παράδοσης πίτσας παγκοσμίως είναι η Pizza Hut. Με περισσότερα από 6.000 εστιατόρια στις ΗΠΑ και άλλα 5.139 καταστήματα σε 93 χώρες. Ξεκίνησε από τον Frank και τον Dan Caney το 1958 στην πόλη του Κάνσας.

 

2. Kentucky Fried Chicken

 

Η Kentucky Fried Chicken είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα fast food στον κόσμο που ιδρύθηκε το 1930 στο Κεντάκι από τον συνταγματάρχη Harland Sanders. Η εικόνα του χρησιμοποιήθηκε στο λογότυπο και στη διαφήμιση του KFC. Σήμερα, υπάρχουν 18.875 καταστήματα σε περισσότερες από 118 χώρες.

 

1. McDonald’s Fast Food Company

 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλυσίδα fast food στον κόσμο, η οποία διαθέτει 35.000 καταστήματα σε περισσότερες από 119 χώρες. Περίπου 68 εκατομμύρια καταναλωτές επισκέπτονται τα McDonald’s κάθε μέρα.

 

Πηγή: Fortune

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 
   

   

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....