| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Οι οφειλέτες με χρέη 12δις ευρώ & Το μαύρο χρήμα

 

Δευτέρα, 07:45 - 10/02/2020

 

   Share

 

Πάνω από 7.400 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και μη πληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο, συνολικού ποσού μεγαλύτερου των 12 δισ. ευρώ, οι οποίες εντοπίστηκαν την περίοδο 2016-2019 από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) παραπέμφθηκαν και στην Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες για έρευνες ως προς το αδίκημα του ξεπλύματος «βρόμικου» ή «μαύρου» χρήματος.

 

 

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, συγκεκριμένα, την τετραετία 2016-2019 οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ εντόπισαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα περισσότερες από 800 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής συνολικού ύψους άνω του 1,75 δισ. ευρώ, για τις οποίες υπέβαλαν αναφορές προς την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω εάν συντρέχουν λόγοι να δρομολογηθούν οι διαδικασίες άσκησης ποινικών διώξεων και για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος κατά των εμπλεκομένων. Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ απέστειλαν στην Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες περισσότερες από 6.400 αναφορές για περαιτέρω διερεύνηση του ενδεχομένου της διάπραξης του αδικήματος του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος σε βάρος μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Οι αναφορές αυτές αφορούσαν υποθέσεις μη εμπρόθεσμης πληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 10,4 δισ. ευρώ.

 

Επιπλέον, την περίοδο 2016- 2019 περισσότεροι από 4.150 φορολογούμενοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατηγορίες για ξέπλυμα «βρόμικου» ή «μαύρου» χρήματος παραπέμφθηκαν από την αρμόδια Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για τη διενέργεια ελέγχων με στόχο τη στοιχειοθέτηση αδικημάτων φοροδιαφυγής.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....