Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

28/01/19

Οι παγκόσμιες μετοχές ανέκτησαν 3τρις τον Ιανουάριο

 

Σύμφωνα με τα όσα ανάφερε η WSJ, οι αγορές μετοχών αποχαιρέτισαν το 2018 αιμορραγούσες και εν μέσω σεναρίων για νέα μεγάλη διόρθωση το 2019. Ο Ιανουάριος, ωστόσο, πήγε κόντρα στις ζοφερές εκτιμήσεις και χάρισε στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, το πιο δυναμικό ράλι εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Η εξέλιξη οφείλεται εν μέρει στις προσδοκίες ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα αποφύγουν να αυξήσουν το κόστος δανεισμού.

 

 

Στην ίδια κατεύθυνση λειτουργούν και οι ελπίδες για πρόοδο στις διαρπαγματεύσεις ΗΠΑ- Κίνας και μία συμφωνία, που θα δώσει τέλος στον εμπορικό πόλεμο. Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν τους επενδυτές να κρατούν μικρό καλάθι σε αυτό το μέτωπο, ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το εντεινόμενο γεωπολιτικό ρίσκο. 

 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της WSJ, ο Dow Jones με τα βαριά χαρτιά της Wall Street κινείται σε τροχιά ανόδου επί πέντε διαδοχικές εβδομάδες. Πρόκειται για το μακροβιότερο ανοδικό σερί του αμερικανικού δείκτη από τον περασμένο Αύγουστο. O S&P 500 έχει ενισχυθεί 6,3%, αν και παραμένει περίπου 9% χαμηλότερα σε σχέση με το ιστορικό ρεκόρ του. Δεν είναι μόνοι οι αμερικανικοί δείκτες στην κούρσα. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες από την Ευρώπη έως τη Βραζιλία και από την Μέση Ανατολή έως τη Σαγκάη οδεύουν να ολοκληρώσουν τον Ιανουάριο με τα υψηλότερα μηνιαία κέρδη εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. 

 

Η Wall Street Journal υπολογίζει ότι οι παγκόσμιες μετοχές έχουν ανακτήσει 3 τρισ. δολάρια σε αξία, μετά την απώλεια περίπου 7 τρισ. δολαρίων. Ακόμη και μέσα σε αυτό το ράλι, όμως, διακρίνει κανείς ενδείξεις ανησυχίας. Η τελευταία φορά που οι μετοχές είχαν ανακάμψει τόσο γρήγορα ήταν ο Ιανουάριος του 2018 και όπως όλοι θυμούνται ακολούθησε ένας Φεβρουάριος έντονων αναταράξεων διεθνώς. 

 

Την κατεύθυνση των δεικτών το προσεχές διάστημα θα επηρεάσουν πάντως και τα εταιρικά αποτελέσματα. Αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τεχνολογικούς κολοσσούς, μεταξύ των οποίων είναι οι Apple, Amazon και Facebook. Ενδεχόμενες προειδοποιήσεις τους για τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου, θα μπορούσαν να σημάνουν συναγερμό στις αγορές. 

 

Η προσοχή μένει πάντα στραμμένα και στα μακροοικονομικά δεδομένα, τα οποία το τελευταίο διάστημα φαίνεται να κρύβουν μόνο δυσάρεστες εκπλήξεις. Μένει να φανεί, εάν η αγορά θα μπορέσει να παρακάμψει τα όποια δυσάρεστα νέα. 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....