| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Οι πιο ακριβές χώρες για να ζει κανείς – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

 

Τρίτη, 18/02/2020

 

   Share

 

Διαθέτοντας κρυστάλλινες λίμνες, αλπικές κοιλάδες και γοητευτικές πόλεις, η Ελβετία είναι ένα εκπληκτικό μέρος το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Ωστόσο, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν όσοι την έχουν επισκεφθεί, πρόκειται για έναν ακριβό προορισμό.

 

 

Σύμφωνα μάλιστα με μια νέα έρευνα, πρόκειται για τον πιο ακριβό προορισμό στον κόσμο για να ζει κανείς. Βάσει της έρευνας που δημοσίευσε το Ceoworld Magazine και όπως αναφέρει το Lonely Planet, εννέα από τις 20 πρώτες χώρες σε ό,τι αφορά το κόστος ζωής, είναι ευρωπαϊκές.

 

Η έρευνα έλαβε υπ’ όψιν το κόστος ζωής, τα ενοίκια, τις τιμές στα παντοπωλεία, το κόστος κατανάλωσης φαγητού και την αγοραστική δύναμη. Τα δεδομένα προστέθηκαν στη συνέχεια σε ένα δείκτη, με τη Νέα Υόρκη να χρησιμοποιείται ως βάση για τις συγκρίσεις.

 

Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε η Ελβετία, ακολουθούμενη από τη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Ιαπωνία, τη Δανία, τις Μπαχάμες, το Λουξεμβούργο, το Ισραήλ, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα. Η Ελλάδα βρέθηκε στην 38η θέση της κατάταξης, ανάμεσα στη Τζαμάκα και τη Ζιμπάμπουε.

 

Πέντε χώρες μεταξύ των πρώτων 20 ήταν ασιατικές, ενώ μία ήταν από τη Λατινική Αμερική, μία από την Αφρική, δύο από την Καραϊβική και δύο από την Ωκεανία.

 

Σε ό,τι αφορά τις φθηνότερες χώρες για να ζει κανείς, σύμφωνα με την έρευνα, είναι το Πακιστάν, ακολουθούμενο από το Αφγανιστάν, την Ινδία, τη Συρία και το Ουζμπεκιστάν.

 

Το περιοδικό Ceoworld συνέλεξε στοιχεία από διάφορες μελέτες, δείκτες τιμών καταναλωτή, στοιχεία κόστους ζωής και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το φάσμα των εξόδων διαβίωσης επικεντρωνόταν σε λογαριασμούς, μεταφορές, ρουχισμό και διαμονή.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....