| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Οι τραπεζικοί υπάλληλοι, το Χόγκ – Κόνγκ & Οι διαμαρτυρίες

 

Δευτέρα, 00:01 - 18/11/2019

 

   Share

 

των Lulu Yilun Chen, Alfred Liu και Manuel Baigorri, Bloomberg

 

Οι διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ κορυφώνονται και οι επιχειρήσεις σε ολόκληρη την πόλη κάλεσαν τους εργαζόμενους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μείνουν σπίτι για την ασφάλεια τη δική τους και των οικογενειών τους.

 

 

Σε μια τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη, η Citigroup είπε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις κλιμακούμενες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ανέφεραν πηγές με γνώση της κατάστασης που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες επειδή το θέμα δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Ένας από τους τραπεζίτες της είναι το άτομο που φαίνεται σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα κοινωνικά μέσα, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

 

Δείχνει τρεις αστυνομικούς να περιτριγυρίζουν έναν άνθρωπο. Αυτός προσπαθεί να ξεφύγει – σε μια φάση αρπάζει ένα από τα γκλομπ τους καθώς τον ρίχνουν στο έδαφος. Και ενώ κι άλλοι αστυνομικοί σπεύδουν τριγύρω, ακούγεται μια φωνή – ίσως η δική του – να φωνάζει «πολίτες του Χονγκ Κονγκ, αντισταθείτε!».

 

«Το γνωρίζουμε αυτό το περιστατικό και το διερευνάμε περαιτέρω», δήλωσε ο James Griffiths, εκπρόσωπος της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη. «Εφόσον οι έρευνες συνεχίζονται δεν θα ήταν κατάλληλο να σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω. Περιμένουμε από όλους τους υπαλλήλους μας να συμμορφώνονται με τον νόμο».

 

Σε μια σειρά μηνυμάτων που αφορούν την ασφάλεια του προσωπικού – τα οποία έχουν γίνει μέρος της καθημερινής ζωής στις μεγάλες τράπεζες του ασιατικού χρηματοπιστωτικού κόμβου – στελέχη σε αρκετές επιχειρήσεις συνέστησαν ένα αυξημένο επίπεδο προσοχής μετά από τις ταραχές που επανειλημμένα ξέσπασαν στους δρόμους κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας αυτή την εβδομάδα, μερικές φορές ακόμη κι έξω από τις εισόδους κτιρίων με γραφεία.

 

«Όσον αφορά ήδη προγραμματισμένες συναντήσεις, οι διευθυντές δεν πρέπει να διστάζουν να τις ακυρώνουν ή να ορίζουν άλλη μέρα και ώρα, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης», είπε στους υπαλλήλους η BNP Paribas SA. Η Standard Chartered Plc συνέστησε επίσης στο προσωπικό της να προγραμματίσει εκ νέου συσκέψεις και ταξίδια, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα στο Χονγκ Κονγκ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Στα κεντρικά γραφεία της JPMorgan Chase & Co. στο Χονγκ Κονγκ, πολύ κοντά στο σημείο όπου έλαβαν χώρα κάποιες από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις αυτής της εβδομάδας μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, λέχθηκε στους υπαλλήλους ότι έχουν την ευχέρεια από μόνοι τους να κάνουν αναπροσαρμογές «σε περιστάσεις που απαιτούν ευελιξία (π.χ. οικογενειακές ανάγκες, κλείσιμο σχολείων, θέματα μεταφορών)».

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....