Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

25/01/19

Οι 153 που ψηφίζουνε «Ναι» στην Συμφωνία των Πρεσπών

 

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για το ζήτημα των Πρεσπών.  Αν όλα εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση, η Συμφωνία θα εγκριθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (25/1) με μια σαφή πλειοψηφία η οποία μέχρι στιγμής υπολογίζεται στους 153 βουλευτές.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

 

— «Ναι» στην συμφωνία θα ψηφίσουν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

— Θετική ψήφο θα δώσουν και οι βουλευτές της πρώην Κ.Ο. του Ποταμιού, Σταύρος ΘεοδωράκηςΓιώργος Μαυρωτάς αλλά και ο Σπύρος Λυκούδης ο οποίος τόνισε από το βήμα πως «η συμφωνία διασφαλίζει την εθνική γραμμή όσον αφορά τη λύση για το όνομα και γι’ αυτό συνιστά επιτυχία».

 

— Την πρόθεση του να προχωρήσει στην υπερψήφιση της συμφωνίας δήλωσε από το βήμα της Βουλής και ο διαγραφείς από το ΚΙΝΑΛ πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι καιρός να λυθεί ένα πρόβλημα που λιμνάζει εδώ και χρόνια. Αυτή είναι η προοδευτική στάση»

 

— Σίγουρα «ναι» θα ψηφίσει και ο διαγραφής από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης

 

— Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία θεωρούταν από τους «αβέβαιους» για να ψηφίσει την συμφωνία γνωστοποίησε και αυτή με την σειρά της, κατά την ομιλία της, πως αναμένεται «πιθανότατα» να ψηφίσει «ναι» τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η δική μου ανάγνωση είναι θετική σε συγκεκριμένα σημεία» και προσθέτοντας, πως «το όνομα της Μακεδονίας έχει υφαρπαγεί και τώρα επιστρέφει σε εμάς».

 

— «Ναι» στην συμφωνία αναμένεται να ψηφίσουν και  η υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά, αλλά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....