Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:45 - 31/01/19

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Κορυφαίες προσωπικότητες θα δώσουν και φέτος το «παρών»

 

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που συνεργάζεται στενά με τους πολίτες, τους δημόσιους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και τα άτομα.

 

 

Αρχηγοί κρατών και Πρωθυπουργοί, Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κεντρικοί τραπεζίτες απ΄όλο τον κόσμο και προσωπικότητες διεθνούς κύρους και επιρροής από την Οικονομία, την Πολιτική, την Επιχειρηματική και Ακαδημαϊκή κοινότητα και την Κοινωνία των Πολιτών έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο «4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ανάπτυξη Χωρίς Αποκλεισμούς», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών.

 

 Η τετραήμερη διεθνής συνδιάσκεψη,που μέσα σε μόλις τέσσεραχρόνια κατέστη θεσμός για την Ευρώπη και τα Βαλκάνια,θα φιλοξενήσει φέτος περισσότερους από 350 ομιλητές, οι οποίοι θα αναλύσουν 80 επίκαιρα θέματα διεθνούς, ευρωπαϊκού και ελληνικού ενδιαφέροντος.

 

Φέτος, η θεματολογία του Φόρουμ εστιάζει σε τέσσερις θεματικούς πυλώνες:

 

α) οι γεωπολιτικές προκλήσεις, οι διεθνείς τάσεις της εποχής και το μέλλον του πλανήτη, 
 

β) το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον, με στόχο τη δημιουργία πλατφόρμας για την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών και επενδυτικών σχέσεων και την ενίσχυση των εμπορικών δεσμών της Ελλάδας με την Ευρώπη και την ευρύτερη Μεσογειακή περιοχή, 
 

γ) το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε απόσταση αναπνοής από τις Ευρωεκλογές, 
 

δ) η Ελλάδα και η ανάκαμψή της, μετά από την πολυετή οικονομική κρίση.

 

Σε κάθε πυλώνα εντάσσονται επιμέρους θεματικές ενότητες με εξειδικευμένες συζητήσεις.

 

Στη διαμόρφωση του προγράμματος του Φόρουμ, που διευρύνει διαρκώς τη διεθνή επιρροή του, έχουν συμβάλει διεθνείς οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ηΠαγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Επίσης συμμετέχουν κορυφαίες δεξαμενές σκέψης, όπως το Ινστιτούτο Brookings, το AtlanticCouncil, το Ινστιτούτο Bruegel, η ΔιαNEOσις, το Ίδρυμα Λασκαρίδηκ.α.

 

Οι εργασίες του «4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών: Ανάπτυξη Χωρίς Αποκλεισμούς» θα αρχίσουν παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Εντυπωσιακή θα είναι η εκπροσώπηση του επιχειρηματικού κόσμου με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ελληνικών ομίλων να έχουν ήδη επιβεβαιώσει συμμετοχή.

 

Στο φετινό φόρουμ των Δελφών θα είναι ομιλητές εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Jose M. Barroso, ο Apostolos Tamvakakis, ο Rolf Strauch, ο Chris Megalou, η Anne-Laura Kiechel, ο Dr. Carlos Costa, ο Dr. Arup Banerji και πολλοί άλλοι. 

 

Αποστολή του Φόρουμ είναι να παρακολουθήσει και να βελτιώσει τις επιδόσεις του οργανισμού και να διασφαλίζει ότι φέρνει αξία στα μέλη του μέσω των ετήσιων συνεδριάσεων, των εγγράφων πολιτικής και των πλατφορμών γνώσης. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει για θέματα στρατηγικής, είναι υπεύθυνο για τη διάδοση των αποτελεσμάτων, τον διορισμό νέων μελών και τη διαχείριση των δραστηριοτήτων και των προϋπολογισμών του.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....