| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 

 
 

Ομάδα επενδυτών φέρνει ο Π. Γουάτσα

 

Παρασκευή, 29/11/2019

 

   Share

 

Οι επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στη χώρα, με έμφαση στο εμβληματικό επενδυτικό πρόγραμμα του Ελληνικού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο επικεφαλής του ομίλου Fairfax, Πρεμ Γουάτσα. Ο Καναδός επιχειρηματίας συναντήθηκε χθες το πρωί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ λίγο αργότερα συμμετείχε σε συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσο.

 

 

Όπως σχολιάζει η Καθημερινή, στόχος της συνάντησης ήταν να διαμορφώσει μια ευρεία εικόνα των ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσει τις ευκαιρίες αυτές στους συνομιλητές του, στο πλαίσιο και της πρόθεσης που εξέφρασε ο κ. Γουάτσα να φέρει στην επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα μια ομάδα επενδυτών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα. Η χώρα μας έχει ξαναμπεί στο ραντάρ των επενδυτών και πολλοί ενδιαφερόμενοι, κυρίως από τη Βόρεια Αμερική, θα μπορούσαν να «ακολουθήσουν» τον κ. Γουάτσα σε επενδυτικές επιλογές. Ο ίδιος, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, εμφανίστηκε πρόθυμος να αναλάβει αυτόν τον ρόλο κινητοποιώντας το εκτεταμένο δίκτυο επαφών που έχει στην επενδυτική κοινότητα τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ, αναλαμβάνοντας ρόλο «πρεσβευτή» για επενδύσεις μεγάλης αξίας.

 

Ο επικεφαλής του ομίλου Fairfax έφτασε στην Αθήνα την Τετάρτη το απόγευμα και είχε διαδοχικές επαφές με τις διοικήσεις της Eurobank και της Eurolife. Στο πλαίσιο των συναντήσεων ενημερώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία, τον αντιπρόεδρο του ομίλου, Γιώργο Χρυσικό, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurolife, Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, για την πορεία των δύο ομίλων. Ο Πρεμ Γουάτσα συναντήθηκε επίσης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, Οδυσσέα Αθανασίου, στο πλαίσιο και της συμμετοχής που έχει η Eurobank στη χρηματοδότηση του έργου του Ελληνικού.

 

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος της Eurobank, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη χρηματοδότηση του έργου, μετά και την ανακοίνωση της συμφωνίας έως και 880 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η εταιρεία είχε χθες ενημέρωση θεσμικών επενδυτών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που προγραμματίζει, ύψους 650 εκατ. ευρώ.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 

 

 

 

 

 

 
 
   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....