| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Ομάδες ερευνητών του Harvard και του MIT κατασκευάζουν μάσκα που… ανιχνεύει τον κορωνοϊό

 

Τετάρτη, 00:01 - 20/05/2020

 

   Share

 

Πάνω σε μία ιδιαίτερη κατασκευή εργάζεται ομάδα βιομηχανικών από το MIT και το Χάρβαρντ με επικεφαλής τον Τζιμ Κόλινς.

 

 

Ειδικότερα η ομάδα ελπίζει να ενσωματώσει τους αισθητήρες μέσα σε μάσκες προσώπου, έτσι ώστε όταν ένα μολυσμένο άτομο αναπνέει, βήχει ή φτερνίζεται, αυτοί θα φωτίζουν για να σηματοδοτήσουν την παρουσία του ιού.

 

Η κατασκευή θα βοηθούσε ιδιαίτερα του γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να εξοπλιστούν με τέτοιες μάσκες ώστε να γίνεται και η άμεση διάγνωση των ασθενών, χωρίς να χρειάζεται να στείλουν δείγματα σε εργαστήριο.

Το πρότζεκτ βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, αλλά τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Τις τελευταίες εβδομάδες, η ομάδα του δοκιμάζει την ικανότητα των αισθητήρων να εντοπίζουν τον κορωνοϊό σε ένα μικρό δείγμα σάλιου.

 

Η επιστημονική ομάδα ερευνά εάν θα ενσωματώσει αισθητήρες στο εσωτερικό της μάσκας ή αν θα αναπτύξει ένα εξάρτημα που θα μπορεί να προσαρτηθεί σε οποιαδήποτε μάσκα της αγοράς. Όταν καταλήξουν στο τελικό σχέδιο, τότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν δοκιμές με εθελοντές, για να δουν πώς λειτουργεί η μάσκα σε πραγματικές συνθήκες. Η αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας αυτής πάντως, είναι αποδεδειγμένη καθώς οι αισθητήρες μπορούν να εντοπίσουν ιούς που προκαλούν τον SARS, την ιλαρά, τη γρίπη, την ηπατίτιδα C, και άλλες ασθένειες.

 

Οι αισθητήρες αποτελούνται από γενετικό υλικό- DNA και RNA- που «αγκιστρώνεται» στον ιό. Αυτό το υλικό ξηραίνεται με ψύξη πάνω σε ύφασμα χρησιμοποιώντας μια μηχανή που ονομάζεται λυοφιλιστής, η οποία απορροφά την υγρασία από το γενετικό υλικό χωρίς να το σκοτώνει και το οποίο μπορεί να παραμείνει σταθερό σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετούς μήνες, δίνοντας στις μάσκες σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι αισθητήρες του μπορούσαν να εντοπίσουν κι άλλους ιούς πέρα από τον κορωνοϊό.

Η επιστημονική ομάδα πιστεύει πως θα μπορέσει να αρχίσει να κατασκευάζει μάσκες για δημόσια διανομή μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....