Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

08/02/19

ΠΓΔΜ: Η Αθήνα μπλόκαρε τη χρήση του όρου «μακεδονική γλώσσα» για μια ημέρα

 

Το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιεί τον όρο "μακεδονική γλώσσα" μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη συμφωνία Πρεσπών, ανέφερε ο ανταποκριτής του πρακτορείου MIA στις Βρυξέλλες. 

 

 

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις στην πΓΔΜ, καθώς, για πρώτη φορά, κατά την τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ, η Συμμαχία δεν χρησιμοποίησε τον όρο "μακεδονική γλώσσα" στον ιστότοπό της όπως συνήθιζε ανέκαθεν. 

Μπλόκο για μια ημέρα

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του σκοπιανού πρακτορείου, 
ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση
 από την ελληνική πλευρά για να μην χρησιμοποιηθεί ο επίμαχος όρος στην ιστοσελίδα μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, λόγω ‘’της ευαισθησίας της διαδικασίας επικύρωσης του Πρωτοκόλλου Ένταξης της 'Μακεδονίας' στη Συμμαχία, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί την Παρασκευή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο’’. 


Μια υψηλού επιπέδου πηγή του ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε μέσω του MIA ότι "το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιεί τον όρο ‘μακεδονική γλώσσα’ μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη συμφωνία Πρεσπών".

"Επιστροφή στη συνήθη πρακτική"

Το ΝΑΤΟ, λένε οι πηγές, ‘’κάνει τα πάντα για να μην προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από οποιαδήποτε πλευρά και για να μην τεθεί σε κίνδυνο η διαδικασία ένταξης της 'Μακεδονίας' στη Συμμαχία’’
.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το ΝΑΤΟ θα επιστρέψει στη συνήθη πρακτική της χρήσης του όρου 
‘’μακεδονική γλώσσα’’, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη μέχρι τώρα πρακτική, αναφέρει το ΜΙΑ. 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....