Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:55 - 06/03/19

Πάιατ: Η Ελλάδα να είναι σε εγρήγορση για ρωσικές παρεμβάσεις στις εκλογές

 

Μήνυμα στους ελληνικούς δημοκρατικούς θεσμούς να είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο ρωσικών παρεμβάσεων στις επερχόμενες εκλογές έστειλε ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέφρι Πάιατ.

 

 

Ο αμερικανός διπλωμάτης σημείωσε πως έχουμε δει αποδείξεις «αυτού του είδους χειραγώγησης πληροφοριών», επικαλούμενος συγκεκριμένα προσπάθειες της Μόσχας να επηρεάσει την Εκκλησία και συνάμα να υποσκάψει το οικουμενικό πατριαρχείο.

Το περσινό καλοκαίρι η Αθήνα απέλασε δύο ρώσους με την κατηγορία ότι προσπαθούσαν να υπονομεύσουν την συμφωνία των Πρεσπών, χρησιμοποιώντας και εκκλησιαστικούς παράγοντες. Παράλληλα το πατριαρχείο της Μόσχας είναι σε ανοιχτή σύγκρουση με το Φανάρι για την απόφασή του να δώσει αυτοκεφαλεία στην Εκκλησία της Ουκρανία.

Προειδοποίησε ωστόσο πως οι ελληνικοί θεματοφύλακες της δημοκρατίας, από την πολιτεία έως τον Τύπο, πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να αντιδράσουν ανάλογα.

Οι δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη έγιναν στην εκδήλωση #DisinfoWeek στην Αθήνα, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας των ΗΠΑ κατά της παραπληροφόρησης.

Την Παρασκευή, στο Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Πάιατ δήλωσε πως έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της θητείας του σε προσπάθειες αντιμετώπισης της «κακόβουλης» ρωσικής επιρροής, ειδικά στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρεια Ελλάδα.

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....