| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Πάνω από 1,5δις δολάρια για το ομόλογο των εμβολίων

 

Σάββατο, 31/10/2020

 

   Share

 

Άκρως επιτυχημένη αποδείχθηκε η έκδοση τριετούς ομολόγου από την Gavi, εταιρείας που συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη για τον εμβολιασμό των παιδιών στον Τρίτο Κόσμο.

 

 

Επρόκειτο μάλιστα, για ένα από τα λεγόμενα «ανθρωπιστικά» ομόλογα, τα οποία εντάσσονται στην κατηγορία των «κοινωνικών». Δηλαδή ομόλογα, τα οποία έχουν ως στόχο την χρηματοδότηση δράσεων με άμεσο κοινωνικό αντίκτυπο.

 

Η δημοπρασία κατάφερε να συγκεντρώσει προσφορές, αξίας άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με αποτέλεσμα η Gavi να αντλήσει 500 εκατομμύρια δολάρια με απόδοση μόλις 0,44%. Η έκδοση πραγματοποιήθηκε μέσω του ειδικού χρηματοδοτικού σχήματος Διεθνής Χρηματοδοτική Διευκόλυνση για την Ανοσία (IFFF).

 

Η Gavi, παραδοσιακά, συγκεντρώνει κεφάλαια, προκειμένου να συνδράμει στην αύξηση της πρόσβασης των παιδιών των φτωχώτερων χωρών σε φάρμακα και εμβόλια. Μάλιστα, η χθεσινη έκδοση εντάσσεται και στο πλαίσιο των ενεργειών εναντίον της Covid-19.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών, το κόστος εμβολιασμού του παγκόσμιου πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού είναι πιθανό να υπερβεί τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, από τον Μάιο αναζητούνται λύσεις για την εξασφάλιση των κατάλληλων καναλιών χρηματοδότησης.

 

Από το 2006, η IFFF έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια, με στόχο τη διανομή διάφορων εμβολίων στον τρίτο κόσμο. Την ίδια ώρα, από τις αρχές του 2020 έχει δεχθεί δωρεές ύψους 926 εκατ. δολαρίων από τουλάχιστον 60 διαφορετικές χώρες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ομόλογα της IFFF τυγχάνουν της αξιολόγησης «ΑΑ» από τον Standard & Poor’s, «Αa1» από τη Moody’s και «ΑΑ-» από τη Fitch.

 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Financial Times

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....