| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Πέντε λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν φοράτε μάσκα

 

Παρασκευή, 08/05/2020

 

   Share

 

Μετά από περίπου δύο μήνες σε καραντίνα, πλέον μπορούμε να βγαίνουμε έξω, φροντίζοντας πάντα να φοράμε προστατευτική μάσκα στους κλειστούς χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να αποτρέψουμε τη διασπορά του κορωνοϊού.

 

 

Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν παραλείπετε να φορέσετε τη μάσκα σας, δεν είναι αρκετό για να μείνετε ασφαλείς. Μάλιστα, υπάρχουν κάποια συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν φοράμε τη μάσκα μας, με αποτέλεσμα να μειώνουμε την προστατευτική της δράση.

 

Λάθος 1: Η μάσκα σας καλύπτει μόνο το στόμα σας

 

Εάν η μάσκα σας καλύπτει μόνο το στόμα σας, τη φοράτε λάθος. Αναπνέουμε μερικώς ή πλήρως από τη μύτη μας και έτσι μπορείτε να μολυνθείτε από τον κορωνοϊό, εισπνέοντας. Μια μάσκα που καλύπτει μόνο το στόμα σας δε θα περιορίζει τα σταγονίδια όταν φτερνίζεστε και κατ’ επέκταση δε θα προστατεύει ούτε τους γύρω σας. Η μάσκα σας πρέπει να καλύπτει όχι μόνο το κάτω μέρος της μύτης σας, αλλά όλη τη μύτη σας για την καλύτερη δυνατή προστασία.

 

Λάθος 2: Η μάσκα σας είναι πολύ χαλαρή

 

Η μάσκα που φοράτε πρέπει να εφαρμόζει σωστά στο πρόσωπό σας για να σας προστατεύει σωστά. Σίγουρα πρέπει να είναι άνετη και να μην εμποδίζει την αναπνοή σας, αλλά δεν πρέπει να εξέχει στα πλάγια. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα φράγμα που εμποδίζει όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα. Λάβετε υπόψη ότι τα μαλλιά σας μπορούν να αποτρέψουν τη σωστή τοποθέτηση της μάσκας, οπότε ίσως θελήσετε να τα τραβήξετε προς τα πίσω πριν φορέσετε τη μάσκα σας.

 

Λάθος 3: Αγγίζετε τη μάσκα σας

 

Εάν η μάσκα σας αγγίξει ένα άλλο μέρος του σώματός σας που ενδέχεται να έχει μολυνθεί με τον κορωνοϊό, π.χ. τα χέρια σας, και στη συνέχεια τοποθετηθεί πάνω από το στόμα και τη μύτη σας, κινδυνεύετε να μολυνθείτε. Πάντα να φροντίζετε να πλένετε τα χέρια σας πριν βάλετε τη μάσκα σας και μόλις είναι στη θέση της και βγείτε έξω, μη συνεχίζετε να την αγγίζετε ή να την προσαρμόζετε.

 

Λάθος 4: Βγάζετε τη μάσκα σας λάθος

 

Όταν βάζετε και βγάζετε τη μάσκα σας, προσέξτε να μην αγγίζετε το μπροστινό μέρος της. Αντί να αγγίζετε την ίδια τη μάσκα, πιάστε τη μάσκα από τα λαστιχάκια που περνιούνται στα αυτιά. Να ακουμπάτε πάντα τη μάσκα σας με καθαρά χέρια και βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας κατά την αφαίρεσή. Πλύνετε αμέσως τα χέρια σας αφού την αφαιρέσετε και αποθηκεύστε την σε ξεχωριστή περιοχή, π.χ. σε μια πλαστική σακούλα.

 

Λάθος 5: Δεν καθαρίζετε σωστά τη μάσκα σας

 

Εάν σκοπεύετε να επαναχρησιμοποιήσετε τη μάσκα σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μολυσμένη. Αν η μάσκα σας είναι υφασμάτινη μπορείτε να την πλύνετε στο πλυντήριο ή με σαπούνι και βραστό νερό. Ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης, πρέπει να πλένετε τακτικά την υφασμάτινη μάσκα σας. Αν η μάσκα σας είναι μίας χρήσης ή έχει τρυπήσει, θα πρέπει να την πετάξετε με προσοχή σε κλειστό κάδο απορριμμάτων και να πλύνετε τα χέρια σας.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....