Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

11/07/19

Πέντε σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο κλίμα της Ελλάδας

 

Το κλίμα αλλάζει εδώ και δεκαετίες με ραγδαίους ρυθμούς. Η χώρα μας πλήττεται από αυτό το φαινόμενο που επηρεάζει τις ζωές όλων. Τι πρόκειται όμως να συμβεί ακριβώς;

 

 

Η μελέτη ερευνητών του Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), η οποία δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό κλιματολογίας «International Journal of Climatology», έδειξε πως κάθε δεκαετία που περνά αυξάνεται στην Ελλάδα ο αριθμός των πολύ ζεστών ημερών και παράλληλα μειώνεται ο αριθμός των πολύ κρύων βραδιών μέσα στη χρονιά, κάτι που έχει επιπτώσεις στην υγεία και στην ευεξία των κατοίκων της Ελλάδας.

 

5. Περισσότερα κρούσματα καύσωνα

 

Το θερμικό βιοκλίμα της Μεσογείου -όχι μόνο της Ελλάδας- υπέστη σημαντική θέρμανση κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών. Παρά το γεγονός πως η Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από το ισχυρό κύμα καύσωνα που έχει πλήξει την κεντρική και δυτική Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, παραμένει μία από τις πλέον ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή περιοχές της Ευρώπης.

 

4. Αύξηση εισαγόμενων προϊόντων

 

Τα εισαγόμενα προϊόντα θα αρχίσουν να αυξάνονται λόγω της έλλειψης των τοπικών προϊόντων, τα οποία σταδιακά θα αρχίσουν να εκλείπουν.

 

3. Αλλαγή στη διατροφή μας

 

Βασικά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής θα δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα κλιματικά δεδομένα, κυρίως τα λαχανικά και τα φρούτα.

 

2. Αύξηση κινδύνου πυρκαγιών

 

Η αύξηση των ελάχιστων για την εποχή θερμοκρασιών, και στην προκειμένη περίπτωση η άνοδος της θερμοκρασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αυξάνει την εμφάνιση πυρκαγιών σε δάση.

 

1. Περισσότερες ζεστές ημέρες και λιγότερες δροσερές νύχτες

 

Τις ζεστές ημέρες θα αισθανόμαστε μεγαλύτερη δυσφορία λόγω ζέστης (συν πέντε θερμές ημέρες ανά δεκαετία), ενώ τα δροσερά βράδια θα μειώνονται σημαντικά (μείον επτά δροσερές νύκτες ανά δεκαετία).

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....