Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

06/12/18

Παίρνουν πίσω τις επικουρικές οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας

 

Η Εθνική Τράπεζα καλείται να καταβάλλει πάνω από 600.000 ευρώ σε σε 96 συνταξιούχους της. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την εν λόγω απόφαση πήρε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας σχετικά με την αιφνίδια διακοπή της επικουρικής τους σύνταξης τον Νοέμβριο του 2017.

 

 

Πρόκειται για απόφαση που αφορά περίπου 16.500 συνταξιούχους, οι οποίοι πλέον έχοντας ως «όπλο» τους τη συγκεκριμένη απόφαση, μπορούν να διεκδικήσουν την επικουρική τους σύνταξη από την ΕΤΕ. Το σημαντικότερο σημείο στην απόφαση αυτή είναι ότι το δικαστήριο αποφάσισε να την κηρύξει προσωρινά εκτελεστή, δηλ. να καταβληθούν τα ποσά από την ΕΤΕ ανεξάρτητα από το αν θα ασκηθεί έφεση, καθώς πρόκειται για εργατικές απαιτήσεις και η καθυστέρηση στην εκτέλεση θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στους 96 ενάγοντες.

Εξίσου σημαντικό είναι και το σημείο της απόφασης στο οποίο το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι η ΕΤΕ οφείλει να τους καταβάλει χρήματα και στο μέλλον, δηλ. από τον Νοέμβριο του 2018 και μετά. Όλοι οι ενάγοντες με την ιδιότητά τους ως συνταξιούχων της ΕΤΕ, εκθέτουν με την αγωγή τους ότι η τράπεζα προέβη μονομερώς από τον Νοέμβριο του 2017 σε αιφνίδια περικοπή της μηνιαίας επικουρικής σύνταξής τους.

Με την αγωγή τους ζητούν να αναγνωριστεί ότι ο λογαριασμός ΛΕΠΕΤΕ είναι λογαριασμός καθορισμένων – εγγυημένων παροχών και όχι λογαριασμός καθορισμένων- εγγυημένων εισφορών, να υποχρεωθεί η τράπεζα να καταβάλει σε καθέναν από τους ενάγοντες τα ποσά που αναφέρονται στην αγωγή τους για το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2018 έως και τον Νοέμβριο του 2018, με τον νόμιμο τόκο από τότε που το ποσό κατέστη ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, να αναγνωριστεί ότι η ΕΤΕ οφείλει να καταβάλει σε αυτούς τα ποσά που αναφέρονται από τον Νοέμβριο του 2018 και έπειτα και να κηρυχθεί η απόφαση προσωρινά εκτελεστή.

Μεταξύ άλλων το δικαστήριο έκρινε ότι «ο λογαριασμός χρηματοδοτείτο και με ίδιους πόρους των εργαζομένων, μέσω των παρακρατήσεων της μισθοδοσίας τους».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....