Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

07:07 - 29/01/19

«Παιχνίδια» της Άγκυρας στα Ίμια – Τα όσα λένε τα τουρκικά ΜΜΕ…

 

Λίγο πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων (30 Ιανουαρίου 1996) όταν οι δυο χώρες κόντεψαν να ολισθήσουν σε μια πολεμική σύρραξη, η Τουρκία φαίνεται πως παίζει για ακόμη μια φορά νέα «παιχνίδια» στην ευαίσθητη περιοχή.

 

 

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μέτρα ασφαλείας από την πλευρά της Τουρκίας στην περιοχή, με την συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του Λιμενικού Σώματος.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, τρία πολεμικά πλοία και μια ακταιωρός του τουρκικού Λιμενικού Σώματος περιπολούν στην περιοχή ώστε να αποτρέψουν τυχόν «ελληνικές προκλήσεις».

Μάλιστα, παρουσιάζουν και φωτογραφίες αλλά και βίντεο από τα τουρκικά πολεμικά σκάφη να πλέουν δίπλα στα δυο νησιά.

Η πρόκληση έρχεται μια μέρα πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων και λίγο μετά το μήνυμα του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελοου Αποστολάκη, προς στην Τουρκία κατά την οποία ανέφερε: «Ο εθνικός μας εναέριος χώρος, τα χερσαία σύνορα και θαλάσσιος χώρος προστατεύονται 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο και αυτό το έχουμε αποδείξει. Όποιος αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση» είπε ο κ. Αποστολάκης για να προσθέσει στην συνέχεια πως: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες και επιβάλλουν ενότητα και εθνική συνεννόηση».

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....