| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

«Πακέτο Θεσσαλονίκης»: Παρεμβάσεις «Γέφυρα» με την μετά Covid εποχή

 

Πέμπτη, 10/09/2020

 

   Share

 

Mε την αβεβαιότητα γύρω από το πόσο θα διαρκέσει η υγειονομική κρίση να είναι μεγάλη, ο πρωθυπουργός το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη θα επιδιώξει να «γεφυρώσει» την υπάρχουσα κατάσταση και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων σε κοινωνία και οικονομία με την επιστροφή στη δημοσιονομική κανονικότητα.

 

 

Όπως αναφέρει η Ραλλού Αλεξοπούλου στην Ναυτεμπορική, το πακέτο που θα ανακοινωθεί αναμένεται να είναι στοχευμένο, δίνοντας έμφαση στη στήριξη επιχειρήσεων, επαγγελματιών, αλλά και νοικοκυριών, χωρίς όμως να ξεπερνά τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας.

 

Ήδη έως το τέλος του έτους υπολογίζονται ακόμα 10 δισ. ευρώ να «πέσουν στην αγορά», είτε μέσω μέτρων όπως η αναστολή των συμβάσεων εργασίας, είτε μέσω των υπαρχόντων εργαλείων παροχής ρευστότητας (επιστρεπτέα προκαταβολή, ΤΕΠΙΧ ΙΙ). Το ενδιαφέρον, όμως, εστιάζεται στις παρεμβάσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την αποφυγή απολύσεων. Καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξει η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μετά και τη πρώτη μείωση που έγινε τον Ιούνιο.

 

Όσον αφορά την εισφορά αλληλεγγύης, ο βασικός στόχος είναι η κατάργησή της. Ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών, εξετάζεται αν το 2021 θα ξεκινήσει μία μείωση της τάξεως του 30% - 50%. Μένει, επίσης, να διευκρινιστεί εάν η μείωση θα είναι οριζόντια ή θα δίνει έμφαση στα μικρά και μεσαία εισοδήματα, για παράδειγμα να ξεκινά για εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ από 12.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

 

Παράταση φαίνεται ότι θα πάρουν κάποιες παροδικές μειώσεις φόρων, όπως του ΦΠΑ σε μεταφορές, καφέ, μη αλκοολούχα ποτά, αλλά και η μειωμένη προκαταβολή φόρου.

 

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την άσκηση που θα διενεργηθεί το 2021 για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με παράλληλη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπάρξει η δεύτερη δόση της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, καθώς και η μείωση του τέλους επιτηδεύματος.

 

Στα όσα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το ερχόμενο Σάββατο, περιλαμβάνονται το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αναδρομικών των συνταξιούχων ύψους 1,4 δισ. ευρώ φέτος, αλλά και λεπτομέρειες για τον τρίτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....