| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Πανηγυρίζουν οι επενδυτές για την έγκριση της συγχώνευσης Fiat Chrysler – PSA

 

Τρίτη, 05/01/2021

 

   Share

 

Οι μέτοχοι της Fiat Chrysler Automobiles NV και της PSA Group ενέκριναν επιτέλους μια συγχώνευση που χαρακτηρίστηκε εδώ και δύο χρόνια από επανειλημμένες συνομιλίες, τον μετασχηματισμό του κλάδου του αυτοκινήτου, και μια παγκόσμια πανδημία.

 

 

Όπως αναφέρει το Fortune. σε ξεχωριστές συναντήσεις τη Δευτέρα, οι επενδυτές και στις δύο εταιρείες ενέκριναν τη συγχώνευση που θα δημιουργήσει τη Stellantis, την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Τα εμπόδια που ξεπέρασαν οι δύο για να φτάσουν σε αυτό το σημείο ήταν άφθονα και μεγάλα, με τη Fiat να καταφέρνει να επιδιορθώσει τα πράγματα μετά από μια βραχύβια προσπάθεια να ενώσει τις δυνάμεις της με την Renault SA, τον μεγάλο ανταγωνιστή της PSA.

 

Τα στελέχη της Fiat Chrysler και της PSA εκτιμούν ότι θα ενισχύσουν τις αποδόσεις επιτυγχάνοντας μια κλίμακα που μοιάζει περισσότερο με εκείνη της Volkswagen AG και της Toyota Motor Corp., και εξασφαλίζοντας περισσότερους πόρους για να ανταγωνιστούν νεοσύστατες επιχειρήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

 

Ωστόσο, θα προκύψουν πολλές προκλήσεις μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία. Η Stellantis θα είναι ένα αμάλγαμα μοντέλων με αξιοζήλευτες θέσεις σε ορισμένα τμήματα της αγοράς, αλλά καμία εταιρεία δεν έχει ισχυρή παρουσία στον κλάδο πολυτελών αυτοκινήτων ή στην τεράστια αγορά αυτοκινήτων της Κίνας.

 

«Η Stellantis θα είναι ένα είδος ομίλου εμπορικών σημάτων, μερικά εξαιρετικά και άλλα όχι και τόσο, και αρκετά περιφερειακά», δήλωσε ο αναλυτής της Jefferies, Philippe Houchois. «Η συγχώνευση θα είναι μια καλή ευκαιρία για επαναφορά».

 

Η συνδυασμένη εταιρεία θα έχει μια εντυπωσιακή παρουσία στις προσοδοφόρες αγορές φορτηγών και SUV στη Βόρεια Αμερική, χάρη στα τμήματα Ram και Jeep της Fiat Chrysler. Τα ανανεωμένα εμπορικά σήματα Peugeot και Citroen της PSA έχουν διακριθεί στην Ευρώπη και είναι αντικείμενο φθόνου του μεγάλου Γάλλου ανταγωνιστή της, της Renault.

 

Αλλά και τα δύο μέρη της συγχώνευσης έχουν επίσης τις αδυναμίες τους. Η συγχώνευση της Fiat με τη Chrysler δε βελτίωσε την τύχη των brands πολυτελείας Alfa Romeo και Maserati, ενώ η αγορά της Opel από την PSA έκανε την εταιρεία πιo εξαρτημένη από τη συρρικνούμενη αγορά της Ευρώπης.

 

Οι μετοχές της Peugeot και της Fiat Chrysler σημείωσαν άνοδο 4,2% και 3,6% στο Παρίσι και στο Μιλάνο αντίστοιχα, δίνοντας στις εταιρείες μια συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία περίπου 44 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

Greek Finance Forum

 

 

Σχόλια Χρηστών

 
 
 

 

 

 

 

 
 
   

   

   

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....