Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

00:01 - 05/11/18

Παρά το BREXIT … To Citi παραμένει ο Βασιλιάς

 

Όπως έγραψε το Bloomberg, καθώς πλησιάζει ο καιρός για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο μετακινούν πολύ λιγότερους υπαλλήλους στο εξωτερικό από ό, τι είχε προγραμματιστεί για πρώτη φορά τουλάχιστον. Είναι χαρακτηριστικό πως η JPMorgan Chase & Co. ενδέχεται να μεταφέρει περίπου 400 άτομα έξω από τη Βρετανία, μόλις 10% από μια αρχική εκτίμηση για 4.000 άτομα.

 

 

Επίσης, η Deutsche Bank AG θα μεταφέρει μερικές εκατοντάδες τραπεζίτες στη Φρανκφούρτη και σε άλλες πόλεις μετά από την Brexit, και όχι τους 4.000 που σκέφτηκε για πρώτη φορά. Η Morgan Stanley θα στείλει περίπου 280 τραπεζίτες στο Παρίσι και τη Φρανκφούρτη.

 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Bloomberg, οι τρέχουσες εκτιμήσεις αφορούν τον αριθμό των υπαλλήλων που χρειάζονται οι τράπεζες για να στελεχώσουν τις νέες βάσεις της ΕΕ κατά την πρώτη μέρα του Brexit. Κατά τους επόμενους μήνες και χρόνια, ο αριθμός μπορεί να επιστρέψει στις προηγούμενες προβλέψεις, ανάλογα με την εμπορική συμφωνία που το Ηνωμένο Βασίλειο τελικά θα επιτύχει με την ΕΕ.

 

Το Λονδίνο θα μπορούσε τελικά να χάσει 10.000 τραπεζικές θέσεις εργασίας και 20.000 ρόλους στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, καθώς οι πελάτες μεταφέρουν 1,8 τρισεκατομμύρια ευρώ περιουσιακών στοιχείων από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το think-tank Bruegel. Οι επιπτώσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι σημαντικές χρηματοδοτήσεις και οι σχετικές επαγγελματικές υπηρεσίες να φθάνουν περίπου 190 δισεκατομμύρια λίρες (245 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως, αντιπροσωπεύοντας το 12% της βρετανικής οικονομίας.

 

 

Greek Finance Forum

 

Σχόλια Χρηστών

HTML Comment Box is loading comments...

 

 

 

 

 

Plus500

Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo). 

Λήψη τώρα!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....